Windows 10 için en iyi ücretsiz antivirüs programları hangileri? - 2019

0

Windows 10 işletim sistemine yüklenebilecek 2019 yılının en iyi ücretsiz antivirüs programları hangileri?

hakan hakan (15409)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 10 için ücretsiz antivirüs programları - 2019

    Her ne kadar Windows 10, Windows Defender gibi yerleşik bir virüs korumasına sahip olsa da pek çok kullanıcı başka bir antivirüs programını bilgisayarında çalışırken görmek istiyor. Windows Defender iyi bir koruma sağlasa da henüz piyasadaki diğer antivirüs programları kadar gelişmiş değil. Kullanıcılar antivirüs programı üzerinde daha fazla işlem yapabilmek, kontrol sağlayabilmek istiyor. Windows Defender temel anlamda iyi bir koruma sağlıyor.

    Daha gelişmiş bir antivirüs programı için bir kaç seçeneğiniz var. Ya lisans satın alarak ücretli bir antivirüs proğramı satın alacaksınız ya da Windows 10 için ücretsiz bir antivirüs programı tercih edip yükleyeceksiniz.  

    Windows 10 için ücretsiz antivirüs programları pek çok özellik ve koruma yöntemi ile birlikte geliyor. Ücretsiz antivirüs programı işe yaramaz gibi genel bir kanı var. Bu çok yanlış bir kanı. Ücretsiz antivirüs programları da virüslere karşı ücretli antivirüsler kadar başarılı olabiliyor. Sadece ücretli antivirüslerde olan bazı özellikleri barındırmıyorlar. 

    Mesela Firewall yani güvenlik duvarı ücretli antivirüs programlarında bulunabilirken ücretsizlerde bulunmayabiliyor. Yine fidye virüslerine karşı koruma ücretli antivirüslerde bulunabiliyor.

    Yine en önemli fark ücretsiz antivirüsler ev kullanımı için. Ofis ve ticari kullanımlar için ücretsiz antivirüslerden yararlanamıyoruz. Eğer iş, ofis ortamında kullanılacaksa lisans alınması gerekiyor. Ha diyeceksiniz ki bunu kim bilecek evde mi ofiste mi kullanıyorum. Orası size kalmış tabi.

    Windows 10 için ücretsiz antivirüs programları genel olarak şu koruma özelliklerini barındırıyor:

    1. Gerçek zamanlı virüs koruması
    2. İsteğe bağlı virüs taraması ve virüs temizleme
    3. Web sitesi güvenilirlik göstergesi
    4. Zararlı URL engelleme
    5. Phishing (oltalama) saldırısı koruması

    Yine Windows 10 için ücretsiz antivirüs programları kendilerini günlük olarak otomatik olarak güncelliyorlar. Bu programlar bilgisayar açıldığında devreye giriyor ve bellekte kalarak tüm yapılan işlemleri analiz ediyor ve otomatik virüs taramasından geçiriyor.  Örneğin bir dosya indirdiğinizde ve çalıştırdığınızda antivirüs programları otomatik olarak bu dosyayı tarıyor ve virüs varsa sizi uyarıyor.

    Windows 10 için kullanabileceğiniz, yükleyebileceğiniz en iyi ücretsiz antivirüs programlarını aşağıda bulabilirsiniz.

    Windows 10 için en iyi ücretsiz antivirüs programları - 2019

    1. Avast Free Antivirüs
    2. Kaspersky Free
    3. AVG Antivirüs Free

    Avast ücretiz antivirus, yıllardır ücretsiz olarak dağıtılan ve zaman içerisinde kendini çok geliştirmiş bir antivirüs programı. Yıllardır ücretsiz antivirüs diyince ilk akla Avast geliyor. Gerçekten çok iyi koruma sağlıyor. Diğer antivirüs programlarından farklı olarak Güvenlik Açığı Taraması da sağlıyor. Örneğin modeminizde bir güvenlik açığı mı var bunu size rapor edip nasıl düzeltebileceğinizi söylüyor.

    Kaspersky ücretsiz antivirüs, antivirüs sektöründe bilinen en iyi antivirüs programlarından biri. Daha önceki senelerde Kaspersky ücretsiz sürümü bulunmuyordu. Son bir kaç senedir artık  Kaspersky antivirüsün de ücretsiz sürümü var ve oldukça başarılı.

    AVG ücretsiz antivirüs, tıpkı Avast gibi yıllardır ücretsiz olan bir antivirüs programı. Pek çok kullanıcı yıllardır güvenle kullanıyor.

    Yukarıdaki ücretsiz antivirüs programlarını güvenle bilgisayarınıza indirip yükleyebilirsiniz. Avast, AVG ve Kaspersky antivirüs programlarının ücretli sürümleri de mevcut. Dilerseniz ücretli sürümlerini de satın alabilirsiniz.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol