Windows 10 için en iyi ücretsiz antivirüs programları hangileri? - 2020

0

Windows 10 işletim sistemine yüklenebilecek 2020 yılının en iyi ücretsiz antivirüs programları hangileri?

darkcrak darkcrak (5168)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 10 için ücretsiz antivirüs programları - 2020

    Windows 10'da he ne kadar da olsa Windows defender var fakat Windows defender bir çok virüsü bulamıyor ve bilgisayarınızı fazla da koruyamıyor. Windows defender bilgisayarınızda yüklü olarak geliyor yani bu program Windows'un antivirüs programı her ne kadar da geliştirmeye çalışsalar da diğer antivirüs programları gibi iyi değil "benim düşüncem" fakat bazı uzmanlar windows defender yeter diyor bazıları da Windows defender yerine başka antivirüs programı kullanmalarını tercih ediyorlar. Benim tercihim başka bir antivirüs programı kullanmanızdan yana çünkü diğer antivirüs programları windows defenderden daha iyi ve bazıları da AV-Test ödülü almış. Diğer antivirüs programları yani ücretsiz antivirüs programları kısacası ek olarak indirdiğiniz antivirüs programları sizlere 30 gün deneme süresi sunuyor bazıları da 16 gün bazıları da 6 gün fakat bu süre bittikden sonra sizden lisans almanızı istiyorlar.

    Daha gelişmiş bir antivirüs programı kullanmanız için ya lisans satın alacaksınız yada Windows 10 için ücretsiz bir antivirüs programı arayacaksınız fakat benim tercihim ücretli antivirüs programı kullanmanızdan yana çünkü ücretli antivirüs programlarında gerçek zamanlı koruma var ve sizi sürekli koruyor ücretsiz sürümlerinde de var fakat bazı antivirüs programları buna izin veriyor.

    Firewall yani diğer adıyla güvenlik duvarı ücretli antivirüs programlarında bulunurken ücretsiz antivirüs programlarında  bulunmaya biliyor. Fidye virüslerine karşı koruma ücretli antivirüslerde bulunabiliyor ücretsiz antivirüs programlarında bulunmuyor.

    Yine en önemli fark ücretsiz antivirüs programlarını ev kullanımı için tasarlanmıştır fakat ofis veya ticari kullanımlar için ücretsiz antivirüslerden yararlanamazsınız. Eğer iş, ofis ortamında yararlanmak istiyorsanız veya kullanmak istiyorsanız lisans satın almanız gerekiyor. Ha diyeceksiniz ki bunu kim bilecek evde mi ofiste mi kullanıyorum. Orası size kalmış tabi.

    Windows 10 için ücretsiz antivirüs programları genel olarak şu koruma özelliklerini barındırıyor:

    • Gerçek zamanlı virüs koruması
    • İsteğe bağlı virüs taraması ve virüs temizleme
    • Web sitesi güvenilirlik göstergesi
    • Zararlı URL engelleme
    • Phishing (oltalama) saldırısı koruması

    Ücretsiz antivirüs programları kendilerini günlük olarak otomatik olarak güvenlik duvarlarını güncelliyorlar çünkü daha yeni virüsleri bula bilmeleri için yani sizi daha iyi koruya bilmek için ayrıca Ücretli antivirüs programlarının da güvenlik duvarları güncelleniyor.

    Windows 10 bilgisayarınız için kullanabileceğiniz ve yükleyebileceğiniz en iyi ücretsiz antivirüs programlarını aşağıda bulabilirsiniz.

    Windows 10 için en iyi ücretsiz antivirüs programları - 2020

    Avast ücretiz antivirüs,yıllardır ücretsiz olarak kullanılan ve zaman geçtikce kendini geliştiren antivirüs programı. Yıllardır ücretsiz antivirüs programı diyince ilk akla Avast geliyor. Gerçekten çok iyi koruma sağlıyor ve bir çok ödülü de bulunmaktadır. Diğer antivirüs programlarından farklı olarak Güvenlik Açığı Taraması da sağlıyor. Örneğin modeminizde bir güvenlik açığı mı var bunu size rapor edip nasıl düzeltebileceğinizi söylüyor.

    Kaspersky ücretsiz antivirüs, antivirüs sektöründe bilinen en iyi antivirüs programlarından biri. Daha önceki senelerde Kaspersky ücretsiz sürümü bulunmuyordu. Son bir kaç senedir artık  Kaspersky antivirüsün de ücretsiz sürümü var ve oldukça başarılı.

    Bitdefender ücretsiz antivirüs, kaspersky gibi antivirüs programı zaman zaman fidye virüslerinin şifrelerini çözmekte başarılı olan ve kendini geliştirmeye de devam eden antivirüs programı ayrıca tasarımı da değişti ve kullanıcıları daha iyi deneyim sunmaya çalışıyor zaten Bitdefender eski bir antivirüs programı.

    Emsisoft Anti-Malware ücretsiz antivirüs, daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama son zamanlarda fazla yaygın olmaya başlayan ve kullanıcı sayısı gün geçtikce de artmaya başlayan antivirüs programı avast gibi Wi-fi açık bulma özelliği bulunmasa da kendini geliştirmeye çalışıyor ayrıca son zamanlarda kendi geliştirdiği fidye virüsü şifre kırma programı da çok iyi. 2003 tarihinde dağıtıma başlayan bir antivirüs programıdır fakat bir çok kullanıcı ya yeni duyuyor ya da daha önce hiç kullanmamış fakat gayet iyi bir antivirüs programı denemenizi öneriyorum.

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol