Windows 10 ISO dosyası nasıl oluşturulur?

0

İçinde Windows 10 olan bir USB Flash bellekten önyükleme özelliği olan bir ISO dosyası nasıl oluşturulur? Windows 10 iso dosyası nasıl oluşturulur?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer içinde Windows 10 bulunan bir USB belleğiniz varsa bundan .ISO dosyası oluşturabilirsiniz. Biz daha çok ISO dosyasını USB belleğe yazdırma işlemini yaparız. Fakat nadir de olsa bunun tam tersi yani içinde Windows 10 olan bir USB bellekten ISO dosyası oluşturmak isteyebilirsiniz. Aşağıda Windows 10 USB bellekten nasıl iso oluşturulur bulabilirsiniz.

    Windows 10 USB bellekten ISO oluşturma:

    1. İlk olarak bir program ihtiyacımız var. Programın adı:Imgburn. Önce Imgburn programını buradan indirin:  Imgburn indir
    2. Imgburn programı kurulumunda bazı ek programlar önerir (McAfee Web Advisor gibi) bunları yüklemeyin. Sadece  Imgburn programını yükleyin.
    3. Program kurulumu bittikten sonra içinde Windows 10 olan USB belleği bilgisayara takın.
    4. Imgburn programını çalıştırın.
    5. Imgburn içinde Create Image file from files / folder seçin.
    6. Daha sonra Source bölümünde browse for a folder simgesini tıklayın. Buradan içinde Windows 10 olan USB belleği seçin (örneğin E:)
    7. Destination bölümünden Browse for a file seçin. Windows10.iso dosyas nereye kaydedilecek orayı seçin ve dosyaya bir isim verim örneğin Windows10.iso
    8. Bu pencerede sağ taraftaki Advanced sekmesine tıklayın.
    9. Bootable Disk sekmesine tıklayın.
    10. Make Image Bootable seçin.
    11. Boot image bölümünde tekrar browse for a file simgesini tıklayın ve USB bellek içindeki Boot klasöründeki (E:\boot) etfsboot.com dosyasını seçin. 
    12. Developer ID bölümüne Microsoft Corporation” yazın.
    13. Sectors to Load bölümüne 4KB etfsboot.com dosya boyutu için 8 yazın.
    14. Daha sonra Build butonuna basın.
      imburn - Windows 10 iso oluşturma

    Bu işlemden sonra çeşitli onay pencereleri gelecek. Bunlara OK butonuna basın. Tüm bu işlemlerden sonra Windows 10 ISO dosyası oluşturulacak. Elbette USB içindeki Windows 10 dosyalarının sağlam ve sorunsuz olması durumunda sorunsuz bir Windows 10 iso dosyası sahibi olacaksanız. 

    Yukarıda ayrıca Windows 10 iso oluşturma video linkini de bulabilirsiniz. Dilerseniz Windows 10 iso oluşturma adımlarını videodan da takip edebilirsiniz.

     

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol