Windows 10 kurulum sırasında disk bölme işlemi

0

Temiz format atmayı planlıyorum. UEFI BIOS üzerinden Windows 10 Pro 64 Bit kurmak istiyorum. Biliyorsunuz ki Windows 10 sürüm 1709 çıktı o son sürümün ISO dosyası Microsoft'un Windows 10 indirme aracında bulunur mu? Yani o son sürüm mü? Ayrıca orada yükleme öncesi seçim yaparken Windows 10'u seçiyorum ama Pro seçeneği yok bir sorun yaratır mı?(Kurulum esnasında Pro lisans anahtarı gireceğim.) Format öncesi BIOS'u son sürüme güncelleyeceğim. Format öncesi BİOS'ta yapmam gereken ayarlar nelerdir? Daha sonra Flash Belleğe ISO'yu yazdırıp kurulum yapacağım fakat kurulum sırasında disk bölme işlemi oluyor ya orada en doğru ayar nasıl yapılır? 1 TB diskim var ve ''C'' ''D'' olmak üzere ikiye de bölmek istiyorum. Son olarak lisans anahtarını kurulum esnasında mı yoksa kurulum ve güncellemeler tamamen bittikten sonra mı gireyim? 

can4142 can4142 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows ISO Downloader (tıkla) 

    Not: Dosyalar arasında bulur ve download edersin.

    USB den UEFI Destekli Windows 8/10 Kurmak, Nasıl Yapılır? (tıkla)

    BİOS'tan boot sıralamasında flash belleği öncelikli (ilk boot aygıtı) seçeceksin. Veya hiç BIOS'sa girmeden PC açılışında Boot Menü'yü açar ve ve oradan windows yükleme medyasını/flash belleği seçersin, başlatırsın. Bu menüyü açabilmek için klavyeden buna atanmış  tuşa basarsın (PC ve/veya anakart modeline göre bu tuşlar farklı olabilir).

    Wiindows yüklemede sabit disk bölümleme işiyle falan hiç uğraşmazsın ve böylece hiç kafan karışmaz. Önce windowsu yükler ve daha sonra windows oturumunda "Disk Yönetimi" ile istediğin bölümlemeyi kolaylıkla yaparsın (Bunun nasıl yapılacağını bilemiyorsan uzmanım.net site içi arama motorundan aratır bulursun ve oradan öğrenebilirsin).

    Kolay gelsin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Sağ olun kaç soruma bıkmadan yazdınız emeğinize sağlık can4142 6 yıl önce
    • Sende sağol. Kolay gelsin @can4142 temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol