Windows 10 mavi ekranda "sdbus internal error" hatasının sebebi nedir?

0

Windows 10 home işletim sistemim üzerinde gta vice city oynarken bir anda mavi ekranda kişisel bilgisayarınız bir hata ile karşılaştı yazısı geldi ve yetkililere ilişkin gördüğüm mesaj "sdbus internal error" idi. Burada windows 8 için anlatılmıştı ama windows 10 için bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

erdemykr erdemykr (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhaba,

    Mavi ekran neden çıkar?

    Format atarken bilgisayarına eksik dosya yüklemesiyle ortaya çıkan bir sorun. Bilgisayarı kullanabiliyorsan yani masaüstü açılıyorsa yapman gerekenleri anlatıcağım.

    1. Güncellemerini kontrol et, güncelleme varsa hemen güncelle. Çünkü güncellersen eksik olan bütün dosyaları yeniden indirir.

    Başlat > Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Güncelleme > Güncellemeyi kontrol et düğmesine tıklayın, mevcut güncellemeleri yükleyin.

    Şimdi yeniden başlat yazısı çıkarsa tıklayın.

    Yukarıda anlattığım yöntem işe yaramadıysa, Bilgisayarı kurtarma'dan format atın.

    Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla yazısı'nın altındaki Başlayın butonuna tıklayıp format atabilirsiniz.

    ---

    Sorun devam ederse yorum olarak yazabilirsin.

    ilkaybaki16 ilkaybaki16 (572)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Ne yazık ki güncelleme yapamıyorum. Nedeni ise 32 gb SSD belleğim var, güncelleme 8 gb boş alan istiyor ve benim o kadar boş alanım yok. 

      Bilgisayarı kurtarma bölümünden format atın demişsiniz, ama daha kolay bir yolu olmalı. Hiçbir şekilde çözemezsem son çare olarak format atarım. Windows 8'de çözüm olarak bir yama paketi vardı. Windows 10 kullanıyor olsam da denemekten zarar gelmez düşüncesi ile o yamayı kuracağım. Bir sakıncası var mıdır acaba?

      erdemykr erdemykr (1)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Yama herhangi isletim sistemiyle uyumludur. Mesela örnek vereyim, Windows 10'da böyle yama çıksa sen onu windows 8'de çalıştıramazsın. Neden? Çünkü o yama windows 10'a uyarlanmış bir yamadır. Kısaca windows 8'de uyarlanmış yamayı windows 10'da çalıştıramazsınız, çalışmaz. ilkaybaki16 5 yıl önce
      • Ben başka sitede bu yama windows 10'da da çalışır yazısını okumuştum, emin olmak için sordum. erdemykr 5 yıl önce
      • Çalışır diye yazmışsa sorun yok. ilkaybaki16 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol