Windows 10 Microsoft Store uygulama yüklenmiyor

0

Masaüstü bilgisayarımda windows 10 1803 sürümüne geçtiğim son bir haftadır mağazadan uygylama ve oyun yükleyemiyorum. Mesela Posta ve Takvim uygulamasını yüklemek istediğimde " yüklenemedi birazdan yeniden deneyeceğiz" şekinde uyarı alıyorum. Bütün ugulamalarda böyle. Mağazaya girip indirmeler ve güncellemeler bölümünde güncelleştirmeleri al diyorum. Hata alıyorum. Şöyle bir örnek vereyim. Bilgisayarımdaki bir filmi Filmler ve TV uygulamasıyla açmak istiyorum."Windows güvenlik duvarı hizmeti çalışmadığından paket yüklenemedi. Hizmeti etkinleştirip tekrar deneyin" uyarısı çıkıyor. Görev yöneticisinden hizmetlere girip windows güvenlik duvarı hizmetleri başlat diyorum.Fakat başlatılamıyor. Ne yaptıysam olmadı. İnternette bu konuda ne yapılması gerektiği hususunda yazıları okuyup denedim ama nafile.Dışarıdanuygulama kurarken bir sıkıntı yok.Sadece Mağazadaki oyun ve uygulamalarda var. Daha önce kullandığım 1709 sürümünde böylebir problem yoktu. Bilgisayarımda mı bir sıkıntı var yoksa güncelleme ile alakalı bir sorun mu anlayamadım. Bu konuda ne yapmam gerekir?

NOT: 1803 Nisan güncellemesinin sorunlu olduğuyla ilgili internette bir çok yazı okumuştum.

matrix matrix (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Aklıma ilk gelen yöntem Mağaza'yı sıfırlamak. Windows Mağaza'yı sıfırlamak için;

    1. Arama bölümüne wsreset komutunu yaz.
    2. En iyi eşleşmeler başlığı altında beliren wsreset komutunu sağ tuş ile tıkla ve yönetici olarak çalıştır'ı seç.

    Bu komut Mağazayı sıfırlayacaktır.

    Aklıma gelen bir başka yöntem "Background Intelligent Transfer Service"  yani "Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti" çalışıyor mu kontrol etmen. Bu hizmet çalışmıyorsa çalıştırman sonra tekrar denemen.

    Yine hizmetlerde şu hizmetleri kontrol etmeni istiyorum:

    • Windows Update - çalışıyor ve durumu otomatik
    • Depolama Hizmeti- çalışıyor ve durumu otomatik

    Ayrıca Windows Defender güvenlik duvarı hizmetinin durumunu "Otomatik" olarak ayarlar mısın?

    Ayrıca Firewall hizmetini çalışmasına engel olacak bir antivirüs, internet security yazılımı var mı? Örneğin Eset Internet securiyt gibi.

     

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Söylediklerinizin hepsini daha önce yapmıştım hocam. Fakat hiç bir netice vermedi. Sorun aynı şekilde devame diyor. Korsan işletim sistemi de kullanmıyorum. Orijinak win 8.1 den güncelleme vasıtasıyla win 10 geçmiştim.Antivirüs olarak Kaspersky internet security kullanıyorum. Fakat dediğim gibi 1709 sürümünde böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. 

      NOT: Windows defender güvenil merkezine ayarlardan girdiğimde Güvenlik ve ağ koruması bölümünde " Windows defender Güvenlik duvarı, cihazınızın güvensiz olmasına neden olabilecek ayarlar kullanıyor" diye bir uyarı var. Altında bulunan " Ayarları geri yükle" kısmına tıklıyorum. Sayfada açılan kullanıcı denetimi hesabında bu uygulamanın cihazınızda değişiklik yapmasına izin vermek istiyor musunuz? diyor evet yada hayır hiç bir şekilde değişiklik yapmıyor. Sıkıntı büyük müdür? Yeniden format atmak istemiyorum zira şu an kullandığım ve orijinal lisanslı olan bir çok proğram var. Yeniden kurmam imkânsız.

       

      matrix matrix (1)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol