Windows 10 Notebook lisansını, Masaüstü bilgisayara taşımak

0

Windows 10 Notebook linsansımı, Masaüstü bilgisayarıma nasıl aktarırım?

Windows 10 Laptop lisansımı, Masaüstü bilgisayarıma nasıl aktarırım?

Windows 10 işletim sistemi kullanan Notebook kullanıyorum.Ancak Notebook artık kullanım dışı veya lisansa ihtiyaç olmayan durumda.Notebook ta bulunan Orjinal Windows 10 lisansını Masaüstü bilgisayarımda nasıl değerlendiririm?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 10 ürün anahatarı nerede?

    Microsoft, Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerinden itibaren UEFI BIOS yapısını kullanmaya başladı.UEFI BIOS yapısı ile Windows etkinleştirmesi için kullanılan ürün anahtarları BIOS'a gömülü olarak geldi.Yani Windows 8 ve Windows 10 Orjinal lisansa sahip bilgisayarınızın altında,sağında,solunda veya herhangi bir yerinde görsel olarak ürün anahtarı etiketi yer almıyor.Windows ürün anahtarını doğrudan doğruya BIOS üzerinden okuyor ve kullanıcının ürün anahtarına girmesine ihtiyaç olmadan otomatik olarak gerçekleşiyor.

    Windows 10 Orjinal lisansa sahip Notebook kullanıcıları bir şekilde Notebook kullanımını artık bırakmak istediklerinde ürün anahtarlarının boşa gitmesinden endişe edebilirler.Örneğin Notebook'un artık donanım yetmezliği sebebiyle kullanımının bırakılması ve yeni bir bilgisayar toplanmak istenmesi durumunda tekrar Windows 10 almanıza gerek olmadan, eski Notebook'unuzdaki ürün anahtarlarını kullanmak isteyebilirler.Bu durumda ürün anahtarlarının iki bilgisayar arasında taşınması gerekir.

    Windows 10 Notebook linsansımı, Masaüstü bilgisayarıma nasıl aktarırım?

     

    Windows 10 lisansınızı farklı bir bilgisayarda kullanmanız için ilk olarak ürün anahtarınızı bulmanız gerekiyor.Ürün anahtarı etiket halinde bilgisayarın üzerinde gelmediğinden, BIOS üzerinden ürün anahtarını okuyabilecek programlara ihtiyaç duyuluyor.Ürün anahtarı elde edildiğinde aynı sürümlü işletim sistemi kullanan farklı bir bilgisayarda aynı ürün anahtarı ile etkinleştirilebilir hale geliyor.

    Windows 10 ürün anahtarını taşımak için aşağıdaki adımları izleyin;

    1. Windows 10 Orjinal lisansa sahip Notebook üzerinde iken buraya tıklayarak ProduKey programını indirin.
    2. ProduKey programını çalıştırın.Program bilgisayarınızdaki aktif lisanslı ürünleri listeleyecektir.Ürünlerin içerisinde Windows OEM Key yada Windows 10 Key isminde bir bölüm olması gerekiyor.Bölümün karşısında Producy Key anahtarını not alın.
    3. Windows 10 ürün anahtarını şimdi Notebook üzerinden almış oldunuz.(Anahtar aynı anda iki bilgisayarda çalışmayacağı için, Notebook üzerinde artık Windows 10 işletim sistemi kullanmamanız gerekiyor.Bu durumda isterseniz Notebook bilgisayarınıza ücretsiz Linux versiyonu kurarak kullanılabilir halde bırakabilirsiniz.)
    4. Anahtarı almanızın ardından şimdi Masaüstü bilgisayarınıza gidin ve Windows 10 işletim sistemi kurulumunu gerçekleştirin. (Windows 10 işletim sistemi daha önceden Notebook da yer alan sürüm ile aynı olmalıdır ! Örneğin Notebook'ta Single Language sürümü varsa Masaüstüne de aynı sürümü kurmalısınız.Windows 10 sürümlerini buradaki MediaCreation Tool aracı ile indirebilirsiniz).
    5. Kurulan Windows 10 işletim sistemine kayıt aldığınız Product Key anahtarını girin.
    6. Şimdi masaüstü bilgisayarınız etkinleştirilecektir.

    Tüm bu işlemlerden sonra Notebook bilgisayarınızdaki Windows 10 lisansını, masaüstü bilgisayarına taşıyarak Orjinal Windows 10 sahibi olmuş oldunuz.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol