Windows 10 Olay Görüntüleyici'yi kapatma sorunu

0

İyi günler, affınıza sığınarak sormak istediğim bir husus var. Ben bazı durumlarda performans açısından (tavsiye edilmesede) Windows olay görüntülemeyi kapatıyorum ve yeniden başlatma istiyor tamam diyip başlatıyorum. Fakat yeniden açıldığında WI-FI Simgesi kayboluyor. Klavyemi kontrol ettiğim program ve PC'nin çalışma modunu değiştiren (Sessiz, Güç tasarrufu, Performans, Eğlence) Control Center adlı program da kayboluyor. Windows Olay Görüntelemeyi tekrar açtığımda sorun düzeliyor. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım. Nedeni ne olabilir, başına gelmiş biri var mı acaba ?

Saygılar.

 

Not: Sistem geri yüklemeyi, farklı noktalara yaparak denedim olmadı :/

klkmlk9998 klkmlk9998 (71)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer bahsettiğin hizmet Windows Olay Günlüğü ise bu hizmet birden fazla hizmetle bağlantılıdır. Örneğin Windows ağ listesi hizmeti, Ağ konumu tanıma gibi.

    Bunlar kapandığındada wi-fi simgesi gibi ağ ile alakalı simgelerin ortadan kaybolması son derece doğaldır.

    Bu tür Windows sistem servislerini kapatmak size hissedilir bir performans vermez bir de bunun yanında sistem stabil çalışmasını bozar. 

    Windows Olay Günlüğü hizmeti normalde zaten idle durumdadır. Yani boştadır, işlemci, ram kullanmaz. Bir askilik, bir sorun olduğunda bunu rapor dosyasına yazar. Yaptığı tek işlem budur.

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Çok teşekkür ederim. Bazı kaynaklarda işe yaradığı yazınca işe yarar sanmıştım. İyi günler. ! :) klkmlk9998 5 yıl önce
    • Not olarak daha önce yaşamamıştım derken PC Kasası kullanırken yaşamamıştım. Demek ki kasa kullanırken bahsedilen hizmetle bağlantılı görev çubuğunda bir programım yokmuş. Sağ olun :) klkmlk9998 5 yıl önce
    • Rica ederim :) @klkmlk9998 murat 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol