Windows 10 orijinal nasıl yapılır?

0

Arkadaşlar bilgisayarımda galiba virüs var KMSPico ile etkinleştirilmiş bir windows 10 kullanıyorum ve ara sıra güvenlik duvarı kapanıp duruyor ben bu nedenle orjinal edinmek istiyorum nasıl yapacağımı bilmiyorum format atmışlığım var 20 den fazla fakat hiç birinde windows 10 kullanmadım :), merak ettiğim şu iso dosyasını nereden oluşturacağım,

birde format atmadan olmuyormu direkt KMSPico verilerini silsem ? ondan sonra orjinalleştirsem

@farurhenho
@temmuz
 

nvidiagtx nvidiagtx (690)
5 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    1

    Orijinal Windows 10 lisansın yoksa, ya etkinleştirmeden kullanırsın, ya da KMSpico ile kullanmaya devam edersin. Başka türlü orijinal yapmanın hiçbir yolu yok.

    Windows 10 ISO dosyası indirmek için tıkla

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • bu iso yu dvd ye yazdırıp normal format atcaz attıktan sonra orjinal i etkinleştirecez nvidiagtx 5 yıl önce
    • dimi w nvidiagtx 5 yıl önce
    • Evet @nvidiagtx omercik 5 yıl önce
    • birde ekran kartımı sökcem ya oyunları açarmı internette baktım intel hd 630 ile csgo falan açıyormuş nvidiagtx 5 yıl önce
    • güncellemek gerekirmi intel paylaşımlı ekran kartını nvidiagtx 5 yıl önce
    • Güncelleme varsa yaparsın. Kontrol etmek zor değil omercik 5 yıl önce

    1

    Var olan lisans anahtarını (KMspico) silerek, ardından orjinal olanı ekleyerek format atmadan muhtemelen bu işi çözebilirsiniz.

    Windows 10 Ayarlar-->Güncelleştirme ve Güvenlik-->Etkinleştirme adımlarını takip edin ve Ürün Anahtarımı Değiştir yazısına tıklarayarak orjinal lisans anahtarınızı girerebilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    5 yıl önce cevaplandı

      1

      @farurhenho nereden indirmen gerektiğini söylemiş. @ismailsarp da formatsız nasıl halledeceğini söylemiş. Bende şunu ilave etmek istiyorum: Orjinal Windows satın almak istersen n11 gibi bir adresten OEM lisans satın alabilirsin. Çok daha uyguna gelir.25-30TL civarında bir ücretle satılıyor.

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

      • iyi format la uğraşamam :D nvidiagtx 5 yıl önce

      1

      Sana diğer mesajlarda gerekenler söylenmiş. Bende ilave olarak şunları belirtmek isterim. Bahsettiğin problem ve problemlerin windowsun illegal etkinleştirilmesiyle bir alakası yok. Eğer öyle olsaydı dünya üzerinde (ve bilhassada bizim ülkemizde) %90'dan fazla windows kurulumu illegal etkinleştirilmiş halde. Eğer problem illegal etkinleştirme olsaydı herhalde diğer benzer kurulum ve etkinleştirmelerdede aynı problemler yaşanırdı. Yani problem illegal etkinleştirme falan değil. Ama legal etkinleştirme (lisanslı kullanım) elbette daha sağlıklı ve güvenilir olur. 

      Problem virüslerden olabilir, yükleme sırasında kullandığın Windows ISO'su hatalı / bozuk modifiyelide olabilir. Etkinleştirmede kullandığın araç bozuk ve virüslü olabilir. Yada sistemde başka herhangi bir yazılımsal problemde olabilir. Bunlar sistemin dikkatli bir şekilde tetkiki ile anlaşılır (Bunların başında sağlam bir virüs taraması gelir). Ama tecrübe ve bilgi yetersizliğinide göz önüne alarak sana benim tavsiyem, farklı bir windows yükleme ISO'su ile PC'ye format çekerek işletim sistemini sıfırdan yüklemeyi yapma şeklinde olacaktır. Daha sonra bu yeni kurulumu yine illegalmi etkinleştirirsin, yoksa legal bir lisans satın alarak onunlamı etkinleştirirsin, bilemem. O senin tercih ve kararın olacaktır. Ama legal etkinleştirme baştada ifade ettiğim şekilde daha sağlıklı ve güvenilirdir; daha güvenliklidir.

      Kolay gelsin.

      Not: Yeni yüklemede illegal veya legal, bunlardan herhangi birinde etkinleştirme yapmayı düşünsende yüklemede kullanacağın ISO'nun, modifiye (değiştirilmiş, yeniden düzenlenmiş) değilde orjinal olması daha sağlıklı olur, bu tavsiye edilir. Orjinal windows yüklemesi için üst mesajlarda @farurhenho Link vermiş.

      temmuz temmuz (12505)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol