Windows 10 performans ayarları arttırma yolları nelerdir?

0

Biliinen şeylerin dışında "ekran kartı ayarlarını performansa çek, bakım programı kullan " gibi şeylerin dışında Kayıt Defteri üzerinden veya daha başka bir şekilde pc yi nasıl hızlandırırım.

mehmetkula68 mehmetkula68 (20)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Kayıt defteri üzerinden Windows 10 'u hızlandıramazsın. Böyle bir performans ipucu yok.  Bilinen şeyler olsa da ben yazayım neler yapabileceğini:

    1. Öncelikle bilgisayarında zararlı yazılım olmadığından emin olmalısın, Reklam yazılımları, virüsler bunlar  olmadığından kesin emin olmalısın yoksa performans merformans hikaye.
    2. Sürücülerin güncel olmalı.
    3. Windows güncel olmalı.
    4. Windows'a çok fazla uygulama yüklenmiş ve kaldırılmış olmamalı.  Her seferinde kayıt defterinde program kalıntıları kalıyor bu sebepten arada bir format candır.
    5. Kullanmadığın hiç bir programı yüklemeyeceksin.
    6. Windows 10 açılışında yüklenen gereksiz uygulamaları kaldıracaksın.
    7. Window hizmetler bölümünde çalışan gereksiz servisler olmayacak.
    8. SSD kullanacaksın, Ram en az 8 GB olacak. Yazılımla alakasız ama ben yazma gereği duydum.

    Bunlar dışında "kayıt defterine gir şurayı böyle değiştir Windows uçacak" şeklindeki hurafelere inanma. Microsoft mal bir firma değil bilgisayarı yavaşlatmak için araya bişiler sıkıştırsın sende büyük araştırmalar sonucunda bunu bul diye uğraşmıyor. Bugüne kadar performans ipucu denen bu tür şeylerden işe yarayan görmedim ki bu konuda oldukça tecrübeliyim.

     

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      ÇOK TEŞEKKÜRLER. PC 6 YILLIK. PC GÜNCEL, VİRÜS YOK YANİ HERŞEY TMM. REGEDİT AYARLARIYLA İLGİLİ OLARAKTA BU TÜR AYARLARI BİRÇOK SİTEDE BULABİLİYORUZ AMA SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BUNLARA İNANMIYORUM. EN İYİSİ YENİ PC ALMAK YADA ÖZELLİKLERİNİ ARTTIRMAK OLABİLİR.

      mehmetkula68 mehmetkula68 (20)
      4 yıl önce cevaplandı

      • 6 yıllık Pc artık ömrünü tamamlamış demektir. Hele Windows 10 için yapacak bir şey yok. Donanım eskidikçe yeni güncellemeleri, yazılımları kaldırmamaya, yavaşlamaya başlıyor. Donanım değişikliği şart. hakan 4 yıl önce
      • @hakan ssd takviyesi yapabilir ve bilgisayar genel temizlik termal macun yani darkcrak 3 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol