Windows 10 Pro mu yoksa Windows 10 Enterprise mı?

0

Selam nasilsiniz. Hocam cooxu kullanici windows PRO ustunluk veriyor neden? Ben windows 10 Enterprice kurdum. Bana merak doguran soru su ki neden coo kullanici pro istiyor? enterprice prodan daha iyi deyil mi? Bende de mi gecsem Windows 10 pro isletim sistemine? Enterprise Pronun tum ozelliklerine sahib deyilmi? 

proqram proqram (-7)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ev ve oyun kullanıcısı için Windows 10 Home.

    windows 10 enterprise ve windows 10 PRO ofis yani iş yeri ortamları içindir. Çoğu kullanıcının Windows 10 Pro seçmesinin tek sebebi bilgisizlikleridir.  Çünkü aralarında ne fark var bilmiyorlar ve adındapi PRO gibi ifadeye sebep bu işletim sistemini seçiyorlar.

    Windows 10 enterprise veya pro sürümlerindeki neredeyse hiç bir özellik ev ve oyun kullanıcılarının işine yaramaz. Aralarında bir performans farkı yoktur. 

    Hatta Windows 10 Enterprise  veya PRO yanlış ayarlarnırsa gereksiz servisler açılırsa Windows 10 home sürümünden daha ağır çalışır. Bilgisayar çok daha yavaş olur.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Genel olarak 'Pro daha iyidir' diye bir algı var. Mesela Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro telefonları karşılaştırırsak, Pro olan model ekran boyutu ve bazı küçük özellikler bakımından daha üstün. Ama yine de Pro ile yapabileceğin her şeyi normaliyle yapabiliyorsun. Bunda bir sıkıntı olmuyor.

      İşte Windows 10 Home, Pro, Enterprise sürümlerini de böyle düşünebilirsin. Pro ve Enterprise sürümleri, kullanım açısından evinde bilgisayar kullanan birine hiçbir ek avantaj sağlamaz. İşletim sisteminin kendisi ve bilgisayardaki diğer donanımların (ekran kartı gibi) sürücüleri güncel olduğu sürece performans açısından Home sürümü gayet yeterli olacaktır. Yani Pro'yu yükledin diye bilgisayarın uçmaz.

      İnsanların Pro'yu tercih etmelerinin sebebi @alattin hocamın dediği gibi "Pro daha iyidir" algısından kaynaklanıyor. Sorsan bir çoğu neden pro kullandığını sana doğru düzgün açıklayamaz.

      omercik omercik (9418)
      4 yıl önce cevaplandı

      • Tesekkurler hocam iyi bilgilendirdiniz proqram 4 yıl önce
      • bu konuyla alakalı birşey sormak istiyorum. ben eski bir bilgisayara 2008 modeldi, Windows 10 Pro yüklemiştim Ram 2 GB DDr3 olmasına rağmen gayet performans veriyordu yalnız 32 Bit kurmuştum. Şimdiki bilgisayarım 2017 model 4 GB DDR4 Ram olmasına tüm sürücüler güncel olmasına rağmen o ilk bilgisayarımı bazen aratabiliyor verim olarak, bu ise 64 Bit Windows 10 Pro . Sorum şu yönde, 32/64 Bit olması mı etkiliyor ya da başka bir etken olabilirmi? muvel 4 yıl önce

      0

      Windows PRO (Professional) yani profesyonel lafı yüzünden bu kadar ilgi görüyor. Hani biri amatörler içinmiş gibi.  Fakat durum böyle değil. 

      Mesela Windows 10 Pro sürümünde olan pek çok özellik ev kullanıcısının hiç umrunda olmaz. Burada bir yazı var: 

      Windows 10 Home - Windows 10 pro farkı nedir?

      Windows 10 Pro da olup Home sürümünde olmayan bir kaç özellik:

      • Bitlocker (dosya, klasör şifreleme teknolojisi)
      • Grup ilkesi (Bilgisayarda çeşitli kısıtlamlar yapmaya sağlayan veya çeşitli özellikler açıp, kapatmanıza olanak sağlayan bir bileşen)
      • Ağ paylaşım gibi özellikler
      • Etki alanı (domain) e katılım (Daha çok iş, ofis ortamlarında birden fazla bilgisayarın bir arada çalışırken kullanılan bir özellik)

      Bunların hiç biri ev kullanıcısının işine yaramaz.

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol