Windows 10 Pro OEM lisans nedir?

0

Selam dostlar,

Orijinal Windows 10 Pro lisans buldum, n11.com sitesinde. En uygun bulduğum ancak "OEM" dikkatimi çekti. OEM lisans ne demek?

aserifkuzu aserifkuzu (188)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    OEM lisansı yalnızca yüklü olduğu bilgisayara özeldir ve başka bir bilgisayarda kullanılamaz. Sadece bir kez etkinleştirdiğin bilgisayarda kullanabilirsin. Mesela laptoplarda gelen lisans OEM lisanstır. O söz konusu laptop dışında başka bir bilgisayarda kullanılamaz.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      1

      OEM (Original equipment manufacturer) / orjinal ekipman üreticisi anlamına gelir. Normalde Windows işletim sistemi aldığınızdas bir kutu içinde DVD ve üzerinde seri numarası ile gelir. OEM Windows satın aldığınızda size sadece lisans numarası verilir ve indirme linki verilir. Yani ortada fiziksel paket vs yoktur. 

      OEM lisans normalde bilgisayar ile birlikte gelir. Yani bu şekilde satılamaz. OEM lisans sadece birlikte satıldığı bilgisayar ile kullanılmalıdır. Bunlar lisansın kullanım şekli ile alakalı tabi.  N11 de bulunan lisans muhtemelen çalışır sorun yaşamazsınız. 

      murat murat (12492)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Satın aldım diyelim. laptop'a kurdum ve başka laptopta kullanamam, peki söz konusu laptop'a format atarsam vs. aynı laptop'a kullanabiliyormuyum o lisans numarasını?

        aserifkuzu aserifkuzu (188)
        6 yıl önce cevaplandı

        • Windows 10 da dijital imza teknolojisi olduğu için format atarken lisansı tekrar girmenize gerek kalmaz. Otomatik olarak etkinleşecektir. Siz aynı Windows 10 sürümünü kurduğunuz sürece otomatik olarak aynı lisans etkinleşecektir. omercik 6 yıl önce
        • teşekkür ederim @farurhenho aserifkuzu 6 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol