Windows 10 Rezerve Simgesi Kayboldu

0

Önceden gelmişti o simge ve rezervede yapmıştım. Fakat dün recovery yaptım simge gitti. tüm güncellemelerim tam (Windows Update) hala gelmedi simge önceden rezerve yapmıştım geçerli midir  ? Simgeyi nasıl getirebilirim ? 

bcaggul bcaggul (117)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Recovery yaptım derken çok açık ifade etmemişsin. Sistemi tamamen sıfırladınmı yoksa belirli bir tarihe gerimi aldın?

    Normalde bahsettiğin simgenin kaybolması bir problem değil ve daha sonra geride gelebilir (Bende aynen öyle oldu, önce kayboldu ve birkaç gün sonra yeniden geri geldi.). Önemli olan simge değil önceden yapılan rezerve. Ama sistem tamamen sıfırlandıysa, yani bir çeşit format atılarak yepyeni bir sistem kurulduysa, vaziyet farklı olabilir. Bu halde mutlaka Microsoft güncellemelerini yeniden yapmalısın. Güncellemelerden sonra simge yeniden görünür hale gelir. Orada rezerve bölümüne bakarsın ve rezerve durmakta ise problem yok demektir. Ama eğer rezerve kalktıysa (sıfır sistem kurulumunda belki olabilir) yeniden rezerve yapabilirsin. Bunun için süre devam etmektedir, meraklanma.

    1-Sistem recovery'den sonra işletim sistemi Windows 8'mi, Windows 8.1'mi? Eğer Windows 8 ise Windows 10 Al için yeterli değildir ve mutlaka Windows 8.1'e yükseltilmelidir.

    2- Windows 8.1 sistemde Update olarak isimlendirilen ve bir çeşit service pack yaması olan özel Microsoft güncellemesi yapılmış haldemi (2014 Nisan güncellemesi gibi hatırlıyorum)? Buda Windows 10 Al yükselmesi için mecburidir.

    3- Windows 10 Al özel Micrososft güncelleme kodu (Simgeyi getiren kod) KB3035583'tür. Güncelleme geçmişinden var olup olmadığı kontrol edilmelidir; eğer listede görülemiyorsa bir şekilde (otomatik update'ler yoluyla veya ilgili Microsoft sitelerineden arayıpta temin ederek) ikame edilmelidir.

    4- KB3035583 Güncellemesi yapılmış ise HDD C Bölümünde GWX dosyasını ara. GWX , GWXUX ve GWXUXWorker isimlerinde uygulama (exe) dosyaları bulunucaktır. Bunları tek tek tıklayarak çalıştır. Bu şekilde "Windows 10 Alın" ikonu (ve/veya ilgili arabirim) görünür hale gelmesi/ilgili arabirim açılması lazım. Oradan rezerve durumuna bakarsın. Eğer rezerve yoksa aynı uygulama içinden rezerve'yi tekrar yaparsın (Daha önce yaptığın şekilde). Yok ama zaten rezerve var olarak görünürse o halde yapacak bir şey kalmaz . Yani Microsoft'tan bildirim gelmesini beklemekten başka.. :)

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Garantiye yolladım bilgisayarımı ilk günkü gibi gönderdiler (Sıfırlama yani) Dün tüm windows 8 güncellemelerini (158 önemli 15 önerilen hepsi) bugünde windows 8.1 güncellemelerini yaptım (25 önemli 10 önerilen) şuan hiçbir güncelleme yok ama gelmedi (yeniden başlattım) bcaggul 8 yıl önce
    • WİN UPDATE güncellemelerinin hepsi tam bcaggul 8 yıl önce
    • KB3035583 Varmı, bunu kontrol et. temmuz 8 yıl önce
    • Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Sistem yolunda Windows sürümü, Windows 8 olarakmı yoksa Windows 8.1 olarakmı belirtiliyor? Windows 8.1 olmalı. temmuz 8 yıl önce
    • Windows 8.1 Single Language yazıyor bcaggul 8 yıl önce
    • Güncellemeyi nasıl kontrol edeceğim verdiğiniz ? bcaggul 8 yıl önce
    • Windows Update ekranınını aç . Eğer orada mavi renkli yazılarla "Windows 10 yükseltmesi rezerve edildi" yazıyorsa problem yok demektir. Eğer bu yazı orada yoksa ekranın sol taraftaki bölmesinde "Güncelleştirme geçmişini görüntüle" bağlantısına (yazılı satırına) tıklayarak "Güncelleştirme geçmişinizi inceleyin" ekranına geçersin; oradaki güncelleme listesini satır satır kontrol edersin. temmuz 8 yıl önce
    • Yapmışım o güncellemeyi hocam buyrun ayrıntılar ; http://www.imgim.com/3423432.png bcaggul 8 yıl önce
    • Mesajımın sonuna 4. Madde olarak edit'ledim. temmuz 8 yıl önce
    • Hocam bugün yeni bi yapılandırma yaptı pc açılırken sorun çözüldü teşekkürler bcaggul 8 yıl önce
    • Geçmiş olsun :) temmuz 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol