Windows 10 sıfırlama sonrası donma

0

Windows 10 kullanıyorum, bilgisayarımda herhangi bir sorun yoktu ama içini çok doldurduğum için tek tek ayıklamaya uğraşmak istemedim kendi dosyalarımı yedekleyip Windows 10'un kendi sıfırlamasını kullanarak format attım. Windows Update ile bütün güncellemeleri yaptırdım, ekran kartını falan sitesinden kontrol ettim en güncel sürümü indirdim ve ayrıca Driver Booster ile de tarattım eksik kalan driverları yükledim tek tek. Format öncesinde pek kasma olmuyordu ama format attıktan sonra aşırı derecede kasma oluyor ve kastığı zaman garip bir ses çıkarıyor. Çok iyi bir bilgisayar değil ancak belli başlı oyunları kaldırıyor mesela PES 2013 yükledim sıfırlamadan önce de yüklüydü ve gayet rahat çalışıyordu, PES 2017 bile birkaç saat oynadıktan sonra ancak kasmaya başlıyordu ama şimdi PES 2013 bile hemen kasmaya başlıyor dediğim gibi de garip bir ses çıkıyor. Sadece oyun oynarken değil dizi izlerken bile oluyor 1-2 saniyelik bir kasmayla birlikte ses çıkıyor sonra düzeliyor ama çok sinir bozucu bir durum. Bilgisayarıma da çok fazla yüklenmiyorum aynı anda farklı uygulamalar açmıyorum, zorlayacak şeyler yapmamaya çalışıyorum. Şuan bu yazıyı yazarken de müzik dinliyordum sadece Google Chrome açık, YouTube ve burası açık fazla bir sayfa yok ama dediğim gibi garip bir ses çıkararak dondu ve bu sefer 10 saniye kadar sürdü. Yıllardır kendi bilgisayarıma kendim format atıyorum ilk kez atmış olsam yanlış bir şey vardır derim ama sanmıyorum yine de ne olduğunu çözemedim. Detayları doğru verebildim mi bilmiyorum ama sorunum bu şekilde eksik yaptığım ne olabilir, bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Bilgisayar özellikleri şu şekilde;

Modeli: Acer Aspire 7741G

İşlemci: Intel Core i3-330M processor (2.13 GHz, 3 MB L3 cache)

Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon HD 5470 Up to 2234 MB HyperMemory (Vram: 512 MB)

Ram: 4 GB

İşletim sistemi: Windows 10 Home x64

Şuanda sıcaklık ölçümleri de şu şekilde: CPU 56 derece, GPU 51 derece, Anakart 47 derece, Fan hızı 1735 RPM

ykaraguney ykaraguney (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Cevap verebilecek kimse yok mu? 2 haftayı geçti ve hala sorunum devam ediyor.

    ykaraguney ykaraguney (3)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Uzmanim.net'te her gün çok fazla soru sorulduğu için bazıları arada kaynayabiliyor. Sorunda herhangi bir ufak düzenleme yaparsan en üste çıkar, bilgin olsun @ykaraguney omercik 6 yıl önce
    • @farurhenho biraz geç baktım siteye ancak bilgilendirme için teşekkür ederim :) ykaraguney 6 yıl önce

    0

    Anlattıklarından ilk akla gelen bir sabit disk problemi olabileceği. Sabit diskini önce bir test ve kontrol etmelisin.

    Birde sürücüleri bir program ile değilde üretici/satıcı sitelerinden doğrudan yüklemelisin (Programlar vasıtasıyla sürücü yüklemeleri bir şans oluyor, ya tutuyorlar yada tutmuyorlar. İşini şansa bırakmadan sağlam yol ile yapmalısın. Yoksa acaba ondanmı, bundanmı demek durumlarında olursun).

    Sabit diskini kontrol ve test ettikten sonra eğer problem yoksa bence yeni bir format ile tekrar yola çıkmalısın. Daha dikkatli ve daha güvenilir yollardan (bilhassa sürücü yüklemelerinde) yeni sistemini oluşturursun. 

    İstersen ve müsaitsen yaparsın bunları elbette. Kolay gelsin. 

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Cevabınız için teşekkür ederim, iyi geceler :) ykaraguney 6 yıl önce
    • Bir şey değil, iyi geceler :) @ykaraguney temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol