0
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 yüklü lenovo z50 bilgisayarımı , tamamen yavaş çalışmasından dolayı sıfırlama gereği duydum. Windows 10'un Cd'siz sıfırlama özelliğini kullanarak , hangi sürücüleri sıfırlamak istediğim sorulduğunda , windows'un kurulu olduğu sürücü seçeneğinide seçerek işlemi başlattım. Önce bir kaç hazırlık yapıyoruz diyerek 15 dakika bekletti daha sonra yeniden başlatarak bilgisayarınız sıfırlanıyor yazısı altında yaklaşık 2 saat %100 olmasını bekledim. Yine yeniden başlattı ve takıldı kaldı , lenovo yazıyor ve başa sarıyor , yeniden başlatıyor. Öncesi rutin işlemdir deyip aldırış etmedim , fakat saatlerce tekrarlayınca bir problem olduğunu anladım , biraz araştıracak bios'ta 1 trb'lik harddisc'imin görünmediğini farkettim.
Harddisc'imin bu kadar basit bir işlemde zarar gördüğüne inanmak istemiyorum. Kablolarıyla'da oynadım değişen birsey yok. Sizce ne olmuş olabilir ?
0
Merhaba. Çözüme ulaştım. Lenovo pc'lerde bulunan recovery tuşu ile ( sarj giriş slotunun yanında bulunuyor ) bu tuş ile de sıfırlama yapılabiliyormuş. İlginize teşekkür ederim kolay gelsin.
0
Bence siz boşuna endişelenmişsiniz. Windows, sıfırlama işlemini yaparken herhangi bir problemle karşılaşırsa bilgisayara zarar vermemek için sıfırlamayı iptal eder ve değişikliği geri alabilir. Şuanda bilgisayarınız tam olarak ne durumda? Mümkünse resim ekleyin.
0
Sıfırlama işleminde hatalı herhangi bir şey yapmış gibi görünmüyorsun (Yazdıklarından bu sonuca vardım).
Dediğin şekilde sabit diskinde bir problem olabilir. Bu sabit disk problemi sıfırlama öncesi zaten mevcut olabilir ve sen bunun farkına varmamış olabilirsin (Bu ihtimallerde hesap edilerek sabit diskte önemli işlemler öncesi mutlaka bir CHKDSK taraması yapılmalıdır).
Yapılacaklar;
Kapağı aç ve sabit diski yerinde biraz oynat, gevşeme olduysa sıkışmasını sağla (Belki yerinden oynamıştır).
Düzelme olmazsa başka bir PC'ye takarak orada sabit diskin çalışıp çalışmadığını test et (Masaüstüne ikinci disk olarak takmak kolay olur. Eğer bir notebook kullanacaksan bunun için, CD / DVD sürücüyü çıkararak onun yerine ikinci disk olarak takabilirsin). Başka PC'lerde sabit disk çalışırsa o sistem üzerinden disk üzerinde bir CHKDSK disk denetlemesi yaparak, muhtemel disk problemlerinin düzeltilmesi gerekecektir. Sonra eski PC'ye yeniden takılır ve sıfırlama işlemine devam edilir.
Başka PC'lerdede problem devam eder ve düzeltme sağlanamazsa HDD Regenerator (Tıkla) gibi bir disk tamir aracı ile düzeltilmesinede çalışılabilir ama bu çok ümitvar bir çabada olmaz. Bu sebeple ufukta yeni bir sabit disk ihtiyacı doğabilir.
Bu tahmin ve çözüm tavsiyelerini yaptığın açıklamalara göre yapıyorum ama başka bir problem olabileceği ihtimailide gözardı edilmemelidir. Önce tavsiyelerimi bir uygula gerekli terstleride yap bakalım. Olmazsa başka çözümlerde düşünebiliriz.
Edit:
BIOS'ta ayarları default yapmakta işe yarayabilir. Bunun için BIOS ekranında klavyeden F 9 ve enter, daha sonrada F 10 ve enter tuşlanır.
Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol