Windows 10 sıfırlama sonrası hard disk görünmüyor.

0

Merhaba arkadaşlar. Windows 10 yüklü lenovo z50 bilgisayarımı , tamamen yavaş çalışmasından dolayı sıfırlama gereği duydum. Windows 10'un Cd'siz sıfırlama özelliğini kullanarak , hangi sürücüleri sıfırlamak istediğim sorulduğunda , windows'un kurulu olduğu sürücü seçeneğinide seçerek işlemi başlattım. Önce bir kaç hazırlık yapıyoruz diyerek 15 dakika bekletti daha sonra yeniden başlatarak bilgisayarınız sıfırlanıyor yazısı altında yaklaşık 2 saat %100 olmasını bekledim. Yine yeniden başlattı ve takıldı kaldı ,  lenovo yazıyor ve başa sarıyor ,  yeniden başlatıyor. Öncesi rutin işlemdir deyip aldırış etmedim , fakat saatlerce tekrarlayınca bir problem olduğunu anladım , biraz araştıracak bios'ta 1 trb'lik harddisc'imin görünmediğini farkettim. 

    Harddisc'imin bu kadar basit bir işlemde zarar gördüğüne inanmak istemiyorum. Kablolarıyla'da oynadım değişen birsey yok. Sizce ne olmuş olabilir ? 

alaindelon alaindelon (16)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Merhaba. Çözüme ulaştım. Lenovo pc'lerde bulunan recovery tuşu ile ( sarj giriş slotunun yanında bulunuyor ) bu tuş ile de sıfırlama yapılabiliyormuş. İlginize teşekkür ederim kolay gelsin.

     

    alaindelon alaindelon (16)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Recovery tuşu ile sıfırlama bir fabrikasyon sıfırlamadır (recovery). Fakat Windows 10 işletim sistemi üzerinden standart sıfırlamada olabilmeliydi. Şu durumda bunun neden gerçekleşmediği (tamamlanamadığı) meçhul. BIOS'tan özel bir ayar sebebiyle olabilir, araştırılmalı.. Neyse problemin çözülmüş, geçmiş olsun. temmuz 6 yıl önce
    • Senin kendi çözümünü çözüm olarak işaretledim (senin yerine). Başkalarıda benzer problemle karşılaştıklarında bu çözümden faydalansınlar. temmuz 6 yıl önce

    0

    Bence siz boşuna endişelenmişsiniz. Windows, sıfırlama işlemini yaparken herhangi bir problemle karşılaşırsa bilgisayara zarar vermemek için sıfırlamayı iptal eder ve değişikliği geri alabilir. Şuanda bilgisayarınız tam olarak ne durumda? Mümkünse resim ekleyin.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • https://resmim.net/f/n374Oa.jpg alaindelon 6 yıl önce
    • Suraya kadar geliyor başa sarıyor. alaindelon 6 yıl önce
    • Sıfırlama işlemi tamamlanamıyor anlaşılan. Windows bir engelle karşılaşmış. omercik 6 yıl önce
    • Elinizde önyüklenebilir Windows kurulum medyası var mı? @alaindelon omercik 6 yıl önce
    • Masaüstü PC alırken yanında Windows vista vermişlerdi ama oda 32 bit. https://hizliresim.com/9maLB9 bios'ta 1 trb'lik hdd neden gözükmüyor olabilir ? alaindelon 6 yıl önce

    0

    Sıfırlama işleminde hatalı herhangi bir şey yapmış gibi görünmüyorsun (Yazdıklarından bu sonuca vardım).

    Dediğin şekilde sabit diskinde bir problem olabilir. Bu sabit disk problemi sıfırlama öncesi zaten mevcut olabilir ve sen bunun farkına varmamış olabilirsin (Bu ihtimallerde hesap edilerek sabit diskte önemli işlemler öncesi mutlaka bir CHKDSK taraması yapılmalıdır).

    Yapılacaklar;

    Kapağı aç ve sabit diski yerinde biraz oynat, gevşeme olduysa sıkışmasını sağla (Belki yerinden oynamıştır).

    Düzelme olmazsa başka bir PC'ye takarak orada sabit diskin çalışıp çalışmadığını test et (Masaüstüne ikinci disk olarak takmak kolay olur. Eğer bir notebook kullanacaksan bunun için, CD / DVD sürücüyü çıkararak onun yerine ikinci disk olarak takabilirsin). Başka PC'lerde sabit disk çalışırsa o sistem üzerinden disk üzerinde bir CHKDSK disk denetlemesi yaparak, muhtemel disk problemlerinin düzeltilmesi gerekecektir. Sonra eski PC'ye yeniden takılır ve sıfırlama işlemine devam edilir.

    Başka PC'lerdede problem devam eder ve düzeltme sağlanamazsa HDD Regenerator (Tıkla) gibi bir disk tamir aracı ile düzeltilmesinede çalışılabilir ama bu çok ümitvar bir çabada olmaz. Bu sebeple ufukta yeni bir sabit disk ihtiyacı doğabilir.

    Bu tahmin ve çözüm tavsiyelerini yaptığın açıklamalara göre yapıyorum ama başka bir problem olabileceği ihtimailide gözardı edilmemelidir. Önce tavsiyelerimi bir uygula gerekli terstleride yap bakalım. Olmazsa başka çözümlerde düşünebiliriz.

    Edit:

    BIOS'ta ayarları default yapmakta işe yarayabilir. Bunun için BIOS ekranında klavyeden F 9 ve enter, daha sonrada F 10 ve enter tuşlanır. 

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Sıfırlama esnasında benden kaynaklı bir sorun oluştuğunu düşünmüyorum. Çünkü geldiği duruma kadar benden müdahele etmemi istemedi ki yanlış bir işlem yapayım. Disk problemininde önceden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum , belirttiğim gibi cihazımı halihazırda kullanır durumdaydım. Yavaşladığı için sıfırlama gereği duydum. Tavsiyelerinizi dikkate almakla kalmayıp , uygulamasınıda yapacağım. Sonuca ulaşırsam sizlerle paylaşmaktan geri kalmayacağım. İlginiz için teşekkür ederim. alaindelon 6 yıl önce
    • Diskte problemler her zaman net ve bariz bir şekilde önceden belli olmayabilir. Ama ciddi ve yoğun işlemlerde kendini gösterir. Belki sistemde bahsettiğin yavaşlamada sabit diskte gizli problemler sebebiyleydi, bu da olabilir (Arada sistem bakımı ihtiyaçlarıda bu ve benzer ihtimaller düşünülerek gündeme gelir, gelmelidir). Bunu demek istemiştim. Ama tekrar ediyorum bunlar bir tahmindir, bir ihtimaldir. Kolay gelsin @alaindelon temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol