Windows 10 Takılma Sorunu

0

Windows 10'da takılma sorunu yaşıyorum. Bu sürekli olmuyor, haftada 1 - 2 kez oluyor. Ekran Kartı driverlarını kontrol ettim günceldir. SSD sağlığına baktım, gayet iyi durumda.

 

Takılma durumu şöyle oluyor;

Mouse hareket ettiğinde iz bırakmadan hareket ediyor, video izlerken sanki pause tuşuna basıp durmak gibi oluyor. Bu durum sisteme reset atmadan düzelmiyor, başladığında sürekli devam ediyor.

 

Sorunu anlayamadım artık, yardımcı olur musunuz?

 

Sistem Özellikleri;

  • Ekran Kartı: Sapphire RX590+ Nitro
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Ram: 8x2 16 GB 3000Mhz
  • SSD: Adata 480 GB
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H
darking darking (18)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sorun muhtemelen SSD'de. Kronik sorunlu bir SSD'ye sahipsiniz ( SU630 - SU650 ) takılmanın sebebi bundan kaynaklanıyor.
    Yine de virüslere karşı aşağıdaki programlarla tarama yapmanı öneririm;

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Bir virüs çıkmadı, sanırım servise göndereceğim. Teşekkürler. darking 4 yıl önce
    • Rica ederim. hydra 4 yıl önce

    0

    Bilgisayarında virüs ola bilir ya da daha önceden indirdiğin bir antivirüs programının kalıntıları bilgisayarında kalmış ola bilir veya bir uygulamanın , bu yüzden de bilgisayarın çok fazla donmaya başlıyordur.

    Bilgisayarını şu antivirüs programı ile tara:

    Ayrıca bilgisayarda şu programlar ile gereksiz dosyaları sile bilirsin sorunun bundan da kaynaklana bilir:

    Sorunun halen daha devam eder ise:

    Ekran kartını sil ve tekrardan yüklemeyi dene belki de ekran kartı driverlerin zarar görmüştür

    Halen daha devam eder ise:

    Bilgisayarında 1 den fazla antivirüs programı olduğu zaman bilgisayarındaki antivirüs programları çakışıyor ve donmalar oluyor eğer bilgisayarında 1 den fazla antivirüs programı var ise onları sil ve 1 tane antivirüs programı kalsın. "Windows defender'i sayma"

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Konuyu okumadan ve cevabı okumadan rastgele cevap vermişsin bir kaç şey demek istiyorum, antivirüs kalıntısı kasma yapmaz böyle bir şey yok yapsa bile kelebek hissi verir. Ekran kartı güncel arkadaşın, ekran kartı driverı zarar nasıl görsün ? Performanslı bir sistemde saçma sapan gereksiz dosya silme programları kullanmaya gerek yok. hydra 4 yıl önce
    • @hydra okudum ve ben yaşadım antivirüs programını sildikden sonra kalıntıları kastırdı bilgisayarı :/ tecrübeliyim ve bilmediğim soruna cevap yazmam darkcrak 4 yıl önce
    • tecrübe ile deneyim/anı yaşamak aynı şey değildir. Nasıl kastırdı, sistem özellikleri neydi vs vs... Ayrıca Su630, SU650 ( ADATA ) SSD'ler kronik sorunlu çat diye yapıştırdım cevabı işte 40 - 50 TL ucuz vereyim derken insan çıkmaza çıkıyor. hydra 4 yıl önce
    • Ayrıca bu sorunla çok karşılaştım ve bu şekilde çözdüm @hydra arkadaşım meğer bilgisayarına antivirüs programı yüklemiş ve silmiş ben de bilmiyom ona sordum ve var dedi hangisini indirdin dediğimde Avast dedi sonra regedit den kalıntılarını vs. temizledim sorun düzeldi. Ben bu sorunlarla çok karşılaştım bana öğretme işimi lütfen :) darkcrak 4 yıl önce
    • Tamam cahille muhattap olmayayım ben... hydra 4 yıl önce
    • @hydra burada tecrübelerimizi paylaşıyoruz. 25 senelik sektör tecrübemle ben bile "çat" diye cevap yapıştıramıyorum. Ayrıca birinin paylaştığı bilgi hoşuna gitmez ya da yanlış bulursun bu sana hakaret etme hakkı vermez. Herkes iyi niyetle bir şey paylaşıyor.@darkcrack benzer bir sorun yaşamış ve bunu bu şekilde çözmüş. Bunu da paylaşmış. Burada böyle atarlı giderli yazışmalar hoş karşılanmaz. Böyle bir ortam istiyorsan teknopat var. Orayı tercih edebilirsin hakan 4 yıl önce

    0

    "Bu durum sisteme reset atmadan düzelmiyor, başladığında sürekli devam ediyor." Takılma demişsin ama baya baya sistemin donuyormuş. 

    Donmalar genelde donanım kaynaklı olur.  Nadiren de olsa yazılım kaynaklı da olabiliyor. Bu durumun suçlusu herhangi bir donanım birimi olabilir: PSU, yetersiz soğutma, disk problemleri ve hatta ram sorunu.

     Adata 480 GB için kronik sorunlu bilgisine nereden ulaştın? @hydra  Şirkette yaklaşık 10 bilgisayarda  Adata 480 GB (SU630  / SU650) var.  Şuana kadar bir sorun çıkarmış değiller.

    Donanımı test etmeden önce imkanın varsa temiz Windows 10 kurulumu öneririm.  Önce varsayılan sürücüler ile kullan. Sorun devam ederse üretici web sitelerinden indirdiğin sürücüler ile dene. Sorun tekrar ediyorsa donanım birimlerinin testinin yapılması gerekir. 

    Evde yapabileceğin testlerden biri 8x2 ramleri sökerek 8GB olarak tek kullanmayı deneyebilirsin. Sonra farklı slotlarda Ramleri kullan sorun devam ediyor mu etmiyor mu gör. Böyle bir donma sorununda sorun doğrudan şu diyebilmek teknik açıdan mümkün değil.

    Sen diskini teknik servise yollasan olacak şeyi söyleyeyim: "Standart testler yapılacak  ve disk sorunsuz diye sana gönderilecek"

    hakan hakan (15409)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol