Windows 10 ücretli olacak diye yazılar okumaya başladım

0

Başlıkda yazdığım gibi çoğununzun bildiği güvenli bir sitede Windows 10 ücretli olacak 7 ile 8.1 ise sadece 1 yıllık ücretsiz olacak diye yazmışlar acaba doğrumu size sormak istedim. O sitenin ismini vermek yasakmı değilmi bilmiyorum onun için vermiyorum ama isterseniz verebilirim konu linkiyle

xmusax xmusax (3)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    "Geri ücretli" ifadenden birşey anlamadım ama Windows 10 işletim sistemine geçiş, çıkış tarihi 29 Temmuz 2015 Tarihinden itibaren 1 sene içerisinde Windows 7  ve Windows 8.1 yüklü PC'lerde bedava olacak (Windows XP'li sistemlerden bedava geçiş olmayacaktır ve ilk işletim sistemi olarak Windows 10 temin etmek isteyenler içinde bedava uygulaması bulunmayıp, bu hallerdede en baştan ücretli dağıtım söz konusu olacaktır.). Daha sonra ise bu uygulama sona erecek ve tamamen ücretli hale gelecek.

    "Microsoft’un uzun zamandır geri dönüşleri ile Windows 10 gelişiminde yarar sağladığı beta süreci kullanıcılarına, eğer Windows 7 ve 8/8,1 lisansları yoksa, ücretsiz geçiş imkânı tanımayacak. Ama o kimseler için farklı paketler hazırlayacak. Böylelikle ücretsiz olmasa da söz konusu bu kullanıcılar, uygun bir şekildeWindows 10 tam sürüm lisansı elde etmiş olacak."

    Üstteki tırnak içinde belirtilenlermi kafanı karıştırmıştı yoksa? Hiç kafan karışmasın, Windows 7 ve 8.1 lisanslarına sahip olanlar Windows 10'a bir sene zarfında geçişlerde hiçbir ücret ödemeyecekler. Halen PC'lerinde Windows 10 Önizleme (Beta) yüklü olanların ise geçişlerinin nasıl olacağı (veya olup olmayacağı) konusunda ise şu an için bir netlik yok ve diğer şekillerde Windows 10 teminleri ücretli olacaktır. Ücretlendirmelerin nasıl olacağı konusuda -bazı açıklama ve tahminler olmakla birlikte- şu an için tam net değildir.

    Not: Kafanı karıştıran siteyi tahmin etttim ve oraya bende bir göz attım. Ama onların attıkları "Windows 10 Yeniden Ücretli mi Oluyor?" başlığıyla konu muhtevası hiç uyumlu değil. Eğer maksatları öyle bir başlıkla sitelerine reyting sağlamak değilse onlarında kafası karışmış demektir. Zira konu içerisinde Microsoft'un lisanslı Windows 7 ve 8.1 işletim sistemlerinden Windows 10'a ücretsiz geçişlerden vazgeçmesiyle ilgili bir ifade olmayıp (tersine bu çeşit ücretsiz geçişlerin olacağı yine ifade ediliyor), Windows 10 Önizleme yüklü sistemlerde nasıl olacağı konusundaki belirsizlik ifade ediliyor ve bu tartışılıyor.  

     

    Tebrikler, Windows 10'u kendiniz için ayırdınız

    ..

    Windows Teklif Ayrıntıları
    Evet, ücretsiz! Bu yükseltme teklifi; deneme değil, Windows 10'un tam sürümü içindir. 3 GB indirme işlemi gereklidir; standart veri ücretleri uygulanır. Bu ücretsiz tekliften yararlanmak için bir yıl geçerlilik süresi içinde Windows 10'a yükseltmeniz gerekir. Yükseltme işleminden sonra söz konusu aygıtta ücretsiz olarak Windows 10'a sahip olursunuz.

    Yasal çerçeve kapsamında şunları söylememiz gerekiyor:
    Windows 10 Yükseltme Teklifi, sahip olduğunuz aygıtlar da dahil olmak üzere yalnızca niteliklere uygun Windows 7 ve Windows 8.1 aygıtları için geçerlidir. Bazı donanım/yazılım gereksinimleri söz konusu olabilir ve özellik kullanılabilirliği, aygıta ve pazara göre değişiklik gösterebilir. Windows Phone 8.1 cihazları için Windows 10 yükseltmesinin kullanılabilirliği OEM'e veya mobil operatöre göre değişiklik gösterebilir. Aygıtların İnternet'e bağlı olması ve aygıtlarda Windows Update'in etkin olması gerekir. Windows 7 SP1 ve Windows 8.1 Update gerekir. Bazı sürümler hariç tutulur: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise ve Windows RT/RT 8.1. Toplu lisanslamadaki etkin Yazılım Güvencesi müşterileri, bu teklifin dışında Windows 10 kuruluş tekliflerine yükseltme avantajına da sahiptir. Uyumluluk ve diğer önemli yükleme bilgilerini kontrol etmek için aygıtınızın üreticisinin web sitesini ve Windows 10 Belirtimler sitesini ziyaret edin. Güncelleştirmeler için zaman içinde ek gereksinimler geçerli olabilir. Güvenlik ve özellikler otomatik olarak güncel halde tutulur, bu işlev her zaman etkindir.

    *Tüm pazarlarda mevcut değildir.
     

    Microsoft gizliliğinize saygı duymaktadır. Daha fazla bilgi edinmek için lütfen çevrimiçi Gizlilik Bildirimi belgemizi okuyun. 

     Microsoft Corporation
    One Microsoft Way
    Redmond, WA 98052 USA Microsoft 

     

     

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Bak linkini verim 

      http://www.tamindir.com/windows-10-fiyatlari-microsoft-tarafindan-resmi-olarak-onaylandi_h-11089/?utm_source=facebook&utm_medium=facebook&utm_campaign=Facebook+Trafik

      Burda 1 yıl süreyle kullanabileceğimiz yazıyor en azından ben öyle anladım

      "Geri ücretli" kelimesine gelecek olursak geri kelimesini neden yazdığım hakkında bir bilgim yok normalde orda tek ücretli yazmalıydı :D düzelttim oraya :D

      xmusax xmusax (3)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol