Windows 10'un Başlat menüsünde hatamı var?

0

Windowss 10 Al yükseltmesiyle yaptığım kurulumda önce sistemde 500'ün üzerinde uygulama listelendi, ancak sistemi yeniden başlattıktan sonra Başlat menüsündeki tüm bağlantılar kayboldu. Bunun sebebi ne olabilir? Bu bir bug'mıdır ve öyleyse çözümü nasıl olacaktır?

temmuz temmuz (12505)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Evet, bu yeni işletim sisteminde ortaya çıkan süpriz bir bug'dır. Windows 10'un Başlat menüsündeki bir sorun, 512'den fazla uygulama kısayoluna sahip olanlarda baş gösteriyor. Bu durumda menü, bazı öğeleri göstermeyebiliyor. Sistemde 512'nin üzerinde uygulamanın var olması hallerinde kurulumun hemen sonrasında bunlar problemsiz listeleniyor, ancak sistem yeniden başlatıldıktan sonra Başlat menüsündeki tüm bağlantılar kayboluyor, bu kısayollar "tüm uygulamalar" altında da görünmüyor.

    Kullanıcıya göre kısayolları ortadan kaybolan uygulamaları Windows'un tekrar göstermesi mümkün olmuyor. Kullanıcı, bazı uygulamaları kaldırarak yüklü uygulamaların sayısını 500'ün altına indirdirse bile buda işe yarammıyor.

    Microsoft program yönetmeni Arunjeet Singh, daha sonra paylaştığı bir tweet'te kullanıcıların yüklü uygulama sayısını görebilmeleri için bir ipucu paylaştı. Bunun için önce Windows PowerShell'i çalıştırmanız ve ardından "Get-StartApps | measure" komutunu girmeniz (tırnaklar olmadan) gerekiyor. Gösterilen sayı 512 veya üzerindeyse, hatadan etkileniyorsunuz demektir.

    Üçüncü parti Başlat menüleri kullanarak sorunun çözülebildiği söyleniyor. Microsoft'un ise sorunu çözmek üzere çalıştığı iddia ediliyor.

    | Sembolü nası yazılır? (tıkla)​

    Önemli: Windows 10 yükseltmesi yapılmadan önce bilhassa mevcut sistemlerinde uygulama sayısı fazla olanlar veya fazla olduğunu düşünenler üstteki kontrolu mutlaka yapmalılar ve eğer uygulama saysı 512 üzerinde çıkarsa Windows 10 yükseltmesinden şimdilik vazgeçmeliler, Microsoft tarafından söz konusu bug düzeltilene kadar beklemelilerdir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol