Windows 10'un 'müzik, fotoğraf ve video' uygulamasına en iyi alternatifler

0

Windows 10 işletim sistemi ile beraber gelen Groove Müzik, Fotoğraflar ve Filmler ve TV uygulamaları günlük hayatımızda bilgisayarımıza indirdiğimiz çeşitli medya dosyalarını oynatmamıza olanak veriyor. Bu uygulamaların son derece şık ve kullanıcı dostu bir arayüzü var fakat bir problemleri var: Yavaş olmaları (en azından her bilgisayarda stabil çalışmamaları diyebilirim)

Şimdi sizlere bu uygulamalara kendi bildiğim en iyi alternatiflerden bahsedeceğim. 

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    1) Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi (Fotoğraflar uygulamasına alternatif olabilir)

    Windows 7'den alışık olduğumuz Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi Windows 10 ile birlikte gelmiyor. Her ne kadar Microsoft Windows 10'da bu uygulamayı kaldırmış olsada bunu eklemenin elbette çok basit bir yolu mevcuttur.

    - Öncelikle buradan indirmeniz gereken küçük bir .reg dosyası var. Bu dosyayı indirip arşivden çıkartınız. (indirip çıkarttığınızı varsayıyorum)

    - Çıkarttığınız dosyaya çift tıklayın, karşınıza bu dosyanın Regedit'e eklenmesini onaylayıp onaylamadığınızı soran bir uyarı gelecek. Bu uyarıya gönül rahatlığıyla Evet diyebilirsiniz (denenmiş ve hiçbir sorunla karşılaşılmamıştır)

    Bunu yaptıktan sonra Denetim masası > Varsayılan programlarınızı ayarlayın bölümüne gelip Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'ni bulun ve "Bu programı varsayılan olarak ayarla" seçeneğine tıklayın. İşlem bu kadar, artık bütün fotoğraflarınız Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi ile 'çok daha hızlı bir şekilde' açılacaktır. 

    2) GOM Audio (Groove Müzik uygulamasına alternatif olabilir)

    Şahsen kendi bilgisayarımda da kullanmış olduğum GOM Audio uygulaması Groove Müzik'e göre oldukça stabil diyebilirim. Tek problemi Türkçe dil desteğinin şuanlık olmaması. O da yokluğunu hissedeceğimiz birşey değil açıkçası, zaten amaç müziklerimizin listelenip oynatılmasıdır. Programı buradan indirip kurduktan sonra müziklerinizi tek tek eklemeniz gerekmektedir. Eğer bütün müzikleriniz tek bir klasörün içindeyse resimde gösterdiğim bölümden "Add folder" deyip o klasörü seçmelisiniz. Daha sonra otomatik olarak müzikleriniz listelenecektir. Ayrıca GOM Audio'nun bir de Android uygulaması var. 

    3) VLC media player (Filmler ve TV uygulamasına alternatif olabilir)

    VLC'yi bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Windows Media Player dahil çoğu video oynatıcısına nazaran en sevdiğim programdır. Windows 10'un Filmler ve TV uygulamasına güzel bir alternatif olarak gördüğüm için burada paylaşmak istedim. VLC'yi indirmek için tıklayınız.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol