Windows 10 USB aygıtı tanınmadı sorunu

0

Kardeşime verdiğim USB HDD bilgisayara taktığımda karşıma şu uyarı geliyor: USB aygıtı tanınmadı. Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanıması - Windows gezgini. İşin ilginç tarafı USB bellek başka bilgisayarda çalışıyor. Sorun ne olabilir?

Not: internette yazan pek çok klasik yöntemi denedim. Çözüm olmadı.

ceyda ceyda (312)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    USB aygıtı tanınmadı  hatasını pek çok sebebi olabilir. İnan bugüne kadar o kadar saçma durumlar ile karşılaştım ki..

    • Disk başka bilgisayarda çalıştığına göre diskinde sorun olma ihtimalini düşünmüyorum.
    • Muhtemelen bilgisayardaki başka USB portları denemişsindir ama ben yine de yazayım varsa başka USB porta takmayı dene.
    • Farklı bir USB kablosu ile bilgisayara bağlamayı dene. O kablo başka bilgisayarda çalışıyor olabilir.
    • Evde USB çoklayıcı (USB HUB) var mı? USB çoklayıcı varsa bunun üzerinden bağlamayı dene. Bir kaç defa başıma geldi. Bilgisayarı formatladım, sürücüleri güncelledim, farklı kablolarla denedim ama USB cihaz bilgisayarda çalışmadı. En son dur bir de şunu deneyeyim dedim USB HUB vardı. Bilgisayar önce bunu bağladım bunun üzerinden USB cihazı bağladım ve bingo! USB cihaz çalıştı. Sanırım sorun USB portun doğru şekilde enerjiyi USB HDD'ye iletememesiydi. USB HUB bir şekilde bu sorunu regüle etti diye düşünüyorum. Bu arada USB HUB doğrudan bilgisayara taklıyor ayrıca bir güç kablosu yok. Hani olsa diyeceğim ki USB HUB adaptörü benim cihazı da besliyor ama öyle bir durum da yok. Bu gerçekten ilgiç bir durumdu.
    • Bazen topraklama sorunları böyle saçma problemlere yol açıyor. Bilgisayarın bağlı olduğu hatta elektriksel sorunlar olabiliyor. USB port üzerinden doğru enerjiyi alamıyor USB cihaz.
    • USB portlarda başka cihazlar varsa çıkart (printer, fare, klavye gibi) Bazen çakışma sebebi ile böyle bir USB aygıtı tanınmadı hatası alabiliyorsun.
    hakan hakan (15409)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol