Windows 10a gelen güncelleme sonrası yavaşlama.

0

Salı akşamı windows 10a güncelleme geldi bende yaptım.Ertesi gün pcyi açtığımda masaüstü simgeleri normale göre biraz daha geç geliyor bu neden olabilir?Birde bu bilgisayarı ilk açtığım zaman oluyor. bundan sonra kapatıp açtığım zaman masaüstü simgeleri daha hızlı yükleniyor.

ghostdead11 ghostdead11 (62)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Windows 10 en son gelen günceleştirmeyi bende yaptım simgeler normal geliyor PC yeniden başlatmalarda biraz geç gelebilir PC açıp kapatmalarda normal gelmesi gerekir

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Şöyle diyim mesela bugün ilk defa pcyi açtım simgeler biraz geç geldi. Ama kapatıp açma yapınca böyle bir sorun olmadı. 

      ghostdead11 ghostdead11 (62)
      7 yıl önce cevaplandı

      • tabiykii cevaptada dediğim gibi evet candan 7 yıl önce

      0

      Hangi güncelleme olduğunu belirtmemişsin. Eğer Creators Update (büyük güncelleme) ise işletim sisteminin yüklü olduğu sabit disk bölümü üzerinde kapladığı yer çok fazladır. Zira bu güncelleme ile PC'de yüklü işletim sistemi kaldırılır ve onun yerine Windows 10'nun yeni sürümü yüklenir, bu olurkende işletim sistemi yüklü disk bölümünde (C:) kaldırılan eski Windows 10 için 30-35 Gb civarında boyutlu bir "Windows Old" klasörü oluşur. Bu gelişme sonrasıda eğer sabit disk C: bölümünde sınırlı bir kullanım kapasitesi bulunuyorsa bölüm tamamen dolmuş olabilir ve böyle bir durum sonrasıda PC'de yavaşlamalar görülebilir.

      Eğer böyleyse çözüm olarak sabit disk bölümünde sabit disk C: bölümü için disk temizleme yapılması gerekir ve bu disk temizlemesi "Sistem dosyalarını temizle" seçimi ile yapılmalıdır. Bunun yapılması ile sabit disk C: bölümünde oluşmuş "Windows Old" klasörü ve diğer gereksiz dosyalar silinir, bölümde büyük yer boşalması sağlanır. Böyle oluncada PC'nin çalışması rahatlar, hız artışı olur:

      Dikkat: "Windows Old" klasörünün silinmesi ile önceki Windows 10 sürümüne geri dönme imkanı ortadan kalkar. Eğer eski sisteme geri dönmemeye kesin karar verildiyse bu temizlik yapılmalıdır aksi halde "Windows Old" klasörü silinmemelidir.

       

      Ayrıca chkdsk disk denetlemeside gerekebilir; daha iyi olur (Windows'u ara'ya CMD yazılır ve üstte çıkan Komut İstemi sağ tık marifetiyle Yönetici olarak çalıştırılır, açılan siyah pencereli arabirimde chkdsk c: /f /r komutu yazılarak enter'lenir; yes-no sorusuna Y cevabı verilir):

       

       

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol