Windows 7 bilgisayarınızın desteği sona erdi nedir?

0

Windows 7 kullanıyorum ve bilgisayarı açtığımda karşıma Windows 7 bilgisayarınızın desteği sona erdi - 14 Ocak 2020 itibarıyla Windows 7 desteği sona eriyor. Bilgisayarınız virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız olacak diye bir mavi ekran geliyor. Şimdi ne yapabilirim?

 

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Mesajda da belirttiği gibi Microsoft artık Windows 7'ye destek sunmayacak.  Bu şu anlama geliyor: Artık güvenlik güncelleştirmesi alamayacaksınız. Windows 7 de bir güvenlik açığı bulunursa Microsoft bunu onarmayacak. Eğer orijinal Windows 7 kullanıyorsanız ücretsiz bir şekilde Windows 10 yükseltmesi yapabilirsiniz. 

    Hâlâ ücretsiz Windows 10 yükseltmesi yapmak mümkün.  Bunun nasıl yapılacağı ile ilgili bir yazı paylaşacağım.

    Ücretsiz Windows 10 yükseltmesi nasıl yapılır buradan öğrenebilirsiniz: Windows 7'den Windows 10'a ücretsiz yükseltme nasıl yapılır?

     

    alattin alattin (16984)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Geçtiğimiz sene Microsoft windows 7 den desteğini keseceğini bildirmişti hatta 14 Ocak 2020 tarihini de belirtmişti ve bu süre zarfında Windows 10'a geçmemizi de önermişti çünkü windows 7 den desteği kesceği için güvenlik güncellemeleri gelmeyecek ve bir çok uygulama da Windows 7 den desteğini kesecekti.

      Windows 7 den desteği kesti diye microsoft hiç bir şey olmayacak ama güvenlik güncellemeleri gelmeyeceği için güncel virüslerden veya fidye virüslerinden Windows 7 güçsüz kalacak ve artık güncel virüslere karşı savunmasız kalacak.

      Peki Windows 10'a yükseltsem bilgisayarım kaldırır mı?

      32 bit için 1 GB Ram yeterli olacaktır

      64 bit bilgisayar için 2 GB Ram yeterli olacaktır windows 10 için

      Bilgisayarınız virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız olacak diye bir mavi ekran geliyor. Şimdi ne yapabilirim?

      Sanırsam altdaki resimdeki gibi bir ekran geliyor.

      Bunun çözümü ise şu: Alt tarafta Bir daha hatırlatma seçeneğine tıklayarak  bu ekrandan kurtula bilirsiniz

      darkcrak darkcrak (5168)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Windows 7 kullanmaya devam edebileceksin. Bilgisayarın kapanmayacak ya da Windows 7 çalışmayı durdurmayacak. Fakat diğer arkadaşların da dediği gibi güncelleme alamayacaksın. Misal Windows 7 de çok tehlikeli bir güvenlik açığı çıksa bile Windows 7'nin ücretici Microsoft bunun için sana güncelleme göndermeyecek.

        Virüsler, fidye virüsleri umrumda değil dersen Windows 7 kullanmaya devam edebilirsin. Ayrıca dikkatini çekmek istediğim bir nokta var: antivirüsler seni güvenlik açığına karşı korumazlar. Güvenlik açıkları pek çok şeye sebep olabilir. Mesela bilgisayarda bulunan şifrelerinin çalınması, instagram, facebook hesaplarının şifrelerinin çalınması, kredi kartı bilgilerinin çalınması gibi pek çok şey güvenlik açıkları yüzünden olur.

        Bilgisayarda önemli işler yapıyorsan Windows 10'a geçmeni öneririm. Yok benim umrumda değil dersen Windows 7  kullanmaya devam edebilirsin.

        hakan hakan (15409)
        4 yıl önce cevaplandı

          0

          @darkcrak 

          Windows 10 için minimum 4 GB öneriyorum ve herkes'de bu şekilde öneriyor. Windows 10 için ne 1 GB RAM, Ne 2 GB RAM gereklidir minimum 4 GB DDR3 Ram gereklidir, Windows 10'un boşta kullanımı ortalama 3.6 GB, performans ayarı, arka plan uygulamalarını  ve hizmetlerin bazılarını devre dışı bırakarak 3 GB'a düşürülebilir. Eğer Windows 7'den W10'a geçmek istiyorsanız 2 GB RAM'iniz varsa Windows 10 sizin için kabus olur, Windows 7'ye devam.

           

           

          hydra hydra (3800)
          4 yıl önce cevaplandı

          • Ben bu bilgiyi Microsoft'un resmi sitesinden buldum yazdım :/ https://www.microsoft.com/tr-tr/windows/windows-10-specifications darkcrak 4 yıl önce
          • 1 GB RAM ile W7 bile doğru düzgün çalışmaz. hydra 4 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol