Windows 7 ' de Wireless Problemi

0

Merhabalar 

Ben uzun bir süredir windows 7 kullanıcısıyım ve yeni bir bilgisayar alana kadarda böyle kalacak . herneyse . şu 2 - 3 aydan beri wireless kopmaya başladı ve gerçekten sinir olmaya başladım . Ders çalışırken , film izlerken illaki kopuyor . az da değil bazen 5 dakikada 1 den fazla kere kopuyor ve en az 30 sn gelmesi için bekliyorum . ve bu problem internetlede değil herhalde çünkü telefonlar bağlanırken bilgisayar kopuk oluyor. lütfen ama lütfen bana bir çözüm önerin bıktım bu illetten her zaman bu derdi çekmek zorunda mıyım Allah aşkına ?

eksioglu eksioglu (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Aşağıdaki çözüm önerisini deneyin.

    Denetim Masasını açın.  Ağ ve İnternet  > Mevcut Kablosuz Ağ bağlantısının üzerine sağ tıklayıp Özellikler'e girin. Yapılandır'a tıklayın. Güç yönetimi sekmesine gelin ve Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın.

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      @damlokoç'un çözüm tavsiyesine bende katılıyorum ve ek olarak;

      1- Bina girişinden başlayarak telefon hattının, hattaki -varsa- paralel telefonların bağlantıları gözden geçirilmeli, gerekli olması halinde bağlantılar sağlamlaştırılmalı (Telefon görüşmelerinin yapılabiliyor olmasına aldanılmamalıdır. Zira bu sağlıklı internet bağlantısının kriteri değildir; kopmalar bu zayıf bağlantılar sebebiyle olabilir).

      2-Hat üzerindeki modem-telefon ayrışmasını veya süzmesini sağlayan (filtreleyeyen) splitter'in sağlıklı çalışıp çalışmadığı araştırılmalı, başka bir splitter takılarak bağlantı test edilmeli.

      3- Modem arabirimine girerek (Çoğunlukla 192.168.2.1 ve 192.168.1.1 ile girilir. Modem marka ve modemine göre değişir) WiFi ayarlarından kanal frekansları denemeler yoluyla değiştirilerek en istikralı bağlantıyı sağlayan kanal belirlenmeli ve o kanal'da karar kılınmalı (Normalde en uygun kanallar 1,6 ve 11 nolu kanallardır.). 

      gibi çözümlerde gözönüne alınmalı, uygulanmasıyla denenmelidir.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol