Windows 7 format sonrası masaüstü açılmıyor.

0

Yaklaşık 1 aydır cebelleşiyorum zaman buldukça ama yok, çözemedim bir türlü. Format atmayı falan da biliyorum, sayısız kez atmışımdır daha önce format. Ama bu sefer sorunumu çözemedim.
Laptop var elimde, markası packard bell. Starter yüklü olarak gelmiş zamanın alan kişiye, ben olsam zaten almazdım yani :) Neyse format atıp win7 pro 64 yüklemiştim daha önce ama sorunları vardı pcnin, tekrar format atayım dedim, home premium 32 yükleri diye düşündüm ancak buradan sonra başladı sorunlar silsilesi. Düzgün bir usb yoktu zaten bende dedim alayım bir tane de hemen de onla atıveririm formatı. Neyse eskiden hep kullandığım format isosunu usbye yazdım başladım formata, her şey normal genişletmede falan da sorun yok, pc her formatta olduğu gibi res attı. Ondan sonra windows başlatılıyor dedi ve ötesi yok. Bunu farklı isolarla denedim isoda sorun olabilir mi diye, hepsinde aynı. Güvenli modda açıyorum disk diye bir dosyada takılıyor ve yine res. Dedim belki usb port bozulmuştur. Diğer iki porta takarak denedim yine aynı. Cd/dvd okuyucu bozuk zaten. Farklı isolar, farklı portlar, farklı usbler ile denedim ama yok. Her seferinde aynı olay. Sorunsuz yüklenmiş gibi gözüküyor, ancak windows başlatılıyor kısmını geçip masaüstünü açamadan res atıyor pc. Res atmazsa da hata kurtarma ekranını açıyor, ordanda açılmıyor ne yaparsam yapayım. 1 aydır uğraşıyorum kafayı yemek üzereyim lütfen yardım edin.

tugrul tugrul (1)
7 yıl önce sordu

  • Bununla ilgili yarın bir kaç çözüm yöntemi paylaşacağım @tugrul hakan 7 yıl önce

Toplam 3 Cevap


0

Windows 7 MBR (Master Boot Record) nasıl onarılır? burada bir çözüm paylaştım. Disk bölümleri ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Disk bölümlerini silip sıfırdan oluşturduktan sonra tam format ile kurulumu deneyebilirsiniz.  Ya da yukarıdaki linkte bulunan MBR onarma işlemini deneyebilirsin.

hakan hakan (15394)
7 yıl önce cevaplandı

  • Şuan denedim çözümü ve arkasından tekrar format attım hala aynı malesef. Format sırasında bir hata olmuyor, Yükleme tamamlandı seçeneğinden sonra sistem yeniden başladığında windows başlatılıyorda takılıp kalıyor ve bir süre windows başlatılıyor yazdıktan sonra sistem yeniden başlıyor. tugrul 7 yıl önce
  • Güvenli mod ile açtığımda disk.sys de takılıyor, Yine res atıyor. tugrul 7 yıl önce
  • Farklı bir işletim sistemi yüklemeyü denedin mi? hakan 7 yıl önce

0

Suan aynı sorunu bende yasıyorum format basarılı bır sekılde atılıyor fakar atıldıktan hemen sonra hosgeldınız dıyor ve bılgısayar bı hata verıp reset atıyor sonra windows baslatılıyor diyip kalıyor ne yapmayalım acil yardım ederseniz sevinirim 

 

ensbyrk70 ensbyrk70 (1)
7 yıl önce cevaplandı

    0

    siyah ekranda kalıyor mu ve run.vbs bulunamadı diyomu söylersen yardımcı olurum

    ve @tugrul sıkıntı anakart olabilir

     

    semm65 semm65 (85)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol