Windows 7 Formattan sonra yavaşlama-yanıt vermeme

0

Selam arkadaşlar geçenlerde win 7 (ultimate)kullanıyordum c de 5 de de 30 20 gb boş alan vardı ama yinede pc de lol(league of legends) mc(minecraft) çalıştırsam kasmıyordu steamda yeni bir oyun çıktı hayranı olduğum aldım indirdim fakat pc 32 bit diye açmıyordu gel görki pc ye format attım ama tam çaplı değil c de 40 30 gb boş alan vardı sonrasında google,steam,skype,starbound,mc vb. programlarda kasmaya kasmaktan çok yanıt vermemeye başladı mesela mc yi açıyorum oynuyorum oynarken 5 10 sn yanıt vermiyor geri geliyor sonra tekrar 5 10 saniye yanıt vermiyordu sonra dedimki belki iyi format atamadım sonrasında c ye fullden format attım(şuan)[win7 64 bit prof] c de 120 gb boş alan var ama hala kasıyor (5 10 saniyede durmadan yanıt vermeme falan) acaba d yedemi format atsam bi yararı olurmu? şuan HD Tune programı ile taratıyorum tahminen %20 tamamlanmıştır Kırmızı renkte 6 tane damage falan çıktı. Yorumlarını bekliyorum HD Tune programı taramayı bitirince sonuçları yazarım,yarım etmek için sonuçları bekleyenlere de teşekkür ederim.

rikudoumasato rikudoumasato (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    2

    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki harddiskin dolu veya boş olması sizin oyun deneyiminizi veya bilgisayardaki hızınızı değiştirmez.Öyle olsaydı benim şuanda kasmaktan bilgisayarı kullanamaz hale gelmem gerekirdi :).

    Sorunun nedenini zaten yazınızda belirtmişsiniz.Hd tune ile bulduğunuz 6 tane damage hatası harddiskinizde bad sactor olduğunu gösteriyor.Yani harrddiskinizde kullanılamayan alanlar mevcut.Bu durumda harddiskinizde belirsizce donmalar veya aşırı yavaşlıklar normaldir.Malesef bad sactor oluşan bir harddiski kurtarmak mümkün değil.Bilgisayarınızı normal şekilde kullanmak için yeni bir harddisk almanız gerekecek.Şuanda kullanmakta olduğunuz harddisk her an bozulabilir.Bir gün aniden kapanıp tekrar çalışamaz hale gelebilir.İçinde kesinlikle önemli belgelerinizi tutmayın, tekrar kurtaramayabilirsiniz.

    En yakın zamanda verilerinizi yedekleyerek yeni harddisk almanız gerekmekte.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    0

    ismail beyin cevabına katılıyorum  bir  ilave tavsiyem olack MaxBlast iso bu programı indirin cd veya usb ye yazdırın bilgisayarı yeniden başlatın bios tuşuna basın uzun süreli bir tarama olacağından dolayı bilgisayarda işinizin olmadığı bir zamanda

    hardiskinizi bad sactor taraması yaptırın bilgisayarınızı yüzde doksan düzeltir

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol