Windows 7 Güncelleme Sorunu

0

Merhaba

Windows 7 Ultimate x64 işletimli ikinci bir laptopum var. Güncellemeleri kapalıydı ve bir takım driver görmeme, fanın sürekli ve hızlı çalışması gibi sorunlardan dolayı güncellemek istedim. Ama güncellemeleri açtım bekle bekle olmadı. Kapattım ve güncelleştirmeleri denetle dedim ve uzun süre bekledim ama yine olmadı. Manuel olarak microsoft sitesinden windows 7 x64 için uygun KB3102810-x64 dosyasını indirip çalıştırdım ama öylece güncelleme aradı durdu. Ne, nasıl yapabilirim ? Olmayacaksa da fanı kapatma veya hızını düşüren programlardan en iyisi hangisidir ?

Teşekkürler

cyhnrsy cyhnrsy (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    • Manuel olarak microsoft sitesinden windows 7 x64 için uygun KB3102810-x64 dosyasını indirip çalıştırmış. Yani @murat'ın çözümünü uygulamış ama çözüm olmamış. temmuz 7 yıl önce

      0

      Evet bios'tan bu işlemin yapılabildiğini biliyorum ama nasıl yapılacağı konusunda bir bilgim yok. Konuyla ilgili birkaç video izledim çok ta zor değil ama öncelik güncelleme. Fan temiz, bir anda böyle oldu. Driverlarda da görmeme, görüp çalıştırmama gibi sorunlar çıktı. Bunlar güncellemeleri denetle dediğimden beri oluştu. Yoksa tıkır tıkır çalışmaktaydı.
      Sebebi ise microsoftun win7 kullanıcılarını win10'a kullanmaya yönlendirmesi, hatta zorunlu kılmasıdır. Güncellemeleri ne kadar denetlerseniz denetleyin alıp kurulum yapılamıyor. Manuel dosya indirip yaparım diye de düşünmeyin. Hepsi boş loop ve döngüler maalesef. Microsoft bu ayıbı ve açığı için kaybettiği mahkemede 10.000 dolar ceza ödedi. Windows 7 kullanıcısı olarak gayet memnunum ama bu şekilde devam ederse mecburen win10'a geçiş yapmak zorunda kalacağım. Sistemim buna uygun ama dediğim gibi kendi kullanıcılarını mağdur ettiği için microsoftu ezheple kınıyorum.

      cyhnrsy cyhnrsy (1)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Konuyu herhalde Microsoft'u protesto için açmışsın. İlk mesajında bu anlaşılamıyordu. Bende problemine çözüm aradığını, platformda destek ümit ettiğini düşünmüştüm :) temmuz 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol