Windows 7 İşletim sistemli bilgisayarım açılmıyor, mavi ekran veriyor ne yapmalıyım?

0

 Hd tune pro ile diski kontrol ettirdim hızlıda hiç bad sector çıkmadı quick scan olmayanda çeyreği bitmişken bi' kırmızı yer çıkmıştı sonra çok uzun sürünce dayanamayıp durdurdum taramayı ve bilgisayarı kapatıp yattım, sabah kalkınca geri açtığımda asus yazısı geçtikten sonra anlık bi mavi ekran verip yeniden kendini başlatıyor ve güvenli mod seçeneği çıkıyor

Dediğim gibi anlık mavi ekran veriyor sanırım mavi hata kodunu okuyabilmek için bunu engellemek vs. gerekiyormuş ama ben amele işi videoya aldım ve o anda videoyu durdurup hata kodunu yakaladım.

Hatada şunu yazıyor: stop 0x0000007b 0xfffff880009a97e8 0xffffffffc0000034 0x0000000000 0x0000000000 

Windows başlangıç onarmayı denedim hatayı çözemedi. Sistem geri yüklemeyi denedim tek bi tane kayıt dosyası vardı o da dün ben directx kurmuştum ondan önce alınmış sanırım onu seçip denedim o da işe yaramadı. BIOS'u default ayarlara getirdim yine işe yaramadı. Başka da bi şey denemedim. Yardımlarınızı veya tavsiyelerinizi bekliyorum hdd'de bilgilere veya donanıma bi' şey olmamıştır değil mi? 

alperenddd alperenddd (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    O hata kodları maalesef işimize yaramaz. Bilmediğiniz dosyaları niye system32'ye atıyorsunuz? Format atmanız lazım başka bir şey yapamazsınız. 0x0000007b genelde HDD'den kaynaklanan bir hata, diskteki verilere bir şey olduğunu zannetmiyorum ancak eğer diskte bad sector varsa verilerin kaybolması olası bir durum.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol