Windows 7 kurulumunda (Gerekli Sürücü aygıtı eksik. Sürücü disketiniz, CD, DVD veya USB flash sürücünüz varsa şimdi takın) hatası

0

Merhaba arkadaşlar Bilgisayarıma flashtan windows 7 kurarken Gerekli Sürücü aygıtı eksik. Sürücü disketiniz, CD, DVD veya USB flash sürücünüz varsa şimdi takın uyarısı veriyor tamam diyorum birşey olmuyor böyle bir hata aldım yardım ederseniz sevinirim.

systempack systempack (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bu hatanın sebebi, Windows 7 kurulum sırasında sizin USB nizi bir şekilde okuyamıyor ve kuruluma devam etmiyor.Siz oradaki klasöre gözat bölümüne tıklasanız dahi flash diskinizi bulamıyorsunuz.Bu sorunun belirli nedenleri var.Eğer bilgisayarınız yeni alınan bir bilgisayar ise bu sorunla karşı karşıya gelebilirsiniz.Nedeni ise yeni çıkan anakartlarda üreticiler artık doğal olarak Windows 7 ye destek vermiyorlar.Dolayısıyla Windows 7 bilgisayarınızda USB leri bile çalıştıramayacak hale geliyor.USB leri tanıması için bir driver'e ihtiyaç duyuyor.

    Sizden kurulum sırasında bir driver göstermenizi ve bunun sonucunda USB belleği okuyacağını söylüyor.Ama ilginç bir durum ki siz bu driver i göstermek için yine bir USB kullanırsanız USB sürüler çalışmadığından yine gösteremezsiniz.Bu yüzden sorunu en basit olarak Windows 7 yi DVD üzerinden kurarak giderebilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Bilgisayarım windows 7 yi destekliyor ama USB sürücüm 3.0 benim bunu 2.0 yapmam gerek bunu ya indirmeliyim yada BİOSTAN düzeltmeliyim BİOSTA düzenliyecek 2.0 yapıcak yeri bulamadım.AHCI moddayken bu hatayı veriyor.

      Bilgisayarım Dell inspiron BİOS versyonu  A11 bir türlü yapamadım

      2.0 usb sürücü yükledim yine düzelmedi ayrıca  2.0 usb sürücü yükledikten sonra napıcaz bianlatabilir misiniz.

      systempack systempack (3)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Notebook bioslarında genelde masaüstü kadar ince ayarlar bulunmaz.Bu durumda USB 3.0 seçeneğini disabled yapamayabilirsiniz. Ayrıca AHCI ile kurulamıyor dediğinize göre IDE ile kurabiliyorsunuz.Yani USB leri tanıyabiliyor anlamına geliyor.Bu durumda Windows 7 UEFI modunda kurabilirsiniz.Windows 7 nin sadece 64 Bit sürümü UEFI modunu destekler.UEFI Windows 7 hazırlamak için buradakini kendinize uyarlayabilirsini. http://uzmanim.net/soru/usb-den-uefi-destekli-windows-810-kurmak-nasil-yapilir/57113 ismailsarp 7 yıl önce
      • AHCİ ve ATA seçeneği var İDE yok bu durumda ne yapmalıyım systempack 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol