Windows 7 siyah ve mavi ekran sorunları yaşıyorum

0

Arkadaşlar Bilgisayarı normal kullanırken bazen mavi ekran verip kapanıyor.Bilgisayarı kapat dedikten sonra ise siyah ekran geliyor.Bir süre sonra çok hızlı bir şekilde mavi ekran gelip kapanıyor.[[Bu dediğim 1 saniyeden daha hızlı bir şekilde oluyor.]] Tekrar açılıyor.

Bu olaylardan önce bilgisyara düşerken touchpad'in sağ tarafına biraz serte vurdum(tuttum).Bu olaylar daha sonra oluşmaya başladı.

Bilgisayarımın Modeli:Lenovo G570

dragonstar dragonstar (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sorununuzun nedenini siz soruda söylemişsiniz.Notebook'u vurduktan sonra sorunlar çıkmaya başladıysa bir donanım parçası zarar görmüş büyük olasılıkla.Bu donanımda büyük olasılıkla harddisk olabilir.Harddiskler mekanik parçalar barındırdıklarından darbe aldıklarında zarar görürler ve zarar geri dönülemez şekilde gerçekleşir.Yapmanız gereken kendiniz test ederek sorunlu donanımı bulmak olmalı.

    Ancak bilgisayarınızın garantisi devam ediyorsa hiç test işlemine girişmeden servisine yollamanızı öneririm.Garanti yoksa aşağıdaki işlemleri deneyebilirsiniz.

    İlk başlamanız gereken donanım da harddisk olabilir.

    • Notebook için uygun bir harddisk temin edin (bu sadece test amaçlı olacak).Harddiske işletim sisteminizi kurun ve birkaç gün deneme yapın.

    Sorunun harddiskten kaynaklanmadığını ve yeni harddiskte de aynı sorunlar yaşamaya devam ederseniz.İkinci olarak Ram testi yapabilirsiniz.Bilgisayarınızda iki adet Ram varsa birini çıkartıp deneyebilirsiniz.

    Sorununuz devam ederse tekrar bilgi verebilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol