Windows 7 Ultimate'den Home Basic'e Nasıl Dönülür?

0

Benim bilgisayarımın asıl sistemi Windows 7 home basic ama ben ultimate yaptım. Şimdi de orjinal home basic cd ile format atamıyorum. Nasıl tekrar Home Basic'e geçebilirim? Lütfen yardımcı olun.

muhsin362 muhsin362 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    orjinal olan cd yi takın bilgisayarı yeniden başlatın logo gözükünce  bios tuşuna basın girdikten sonra cd görünecektir ok işaretleri ile üzerine gelin ok deyin ileri deyin şimdi kur deyin key istiycek girin ileri deyin ikitane seçenek var altaki seçeneği tercih edin

    sürücülerin olduğu bölüm gelir burda bütün sürücüleri silin en son hardisk kalır aşağıda ileri sekmesi belirdiyse

    ileri deyin kurmaya başlar

    yine olmadıysa bu konumda shift+10 tuşuna basın ve komut isteminden sürücüleri silin aşadaki komutları sırasıyla girin her giriş sonrası entr a basın ve çıkın burdan sürücülerin olduğu bölümden ileri diyerek kuruluma başlayın

    diskpart
    list
    select disk 0
    clean

     

    candan candan (4301)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      BIOS BOOT KEY GEÇİŞİ İLE SİSTEMİ BOOT EDEREK DVD-CD'DEN KURULUM:

      Bilgisayarınızın Boot key kodu ile bilgisayarın yeniden başlatılması esnasında ekrana gelen anakart sistem bilgisi tablosu belirir genellikle siyah ekran yenilerde farklı png image amblemler olabiliyor ekranın alt satırlarına bakar olun hızlı geçişi önlemek için pause/break kullanabilirsiniz orada yazar bios media boot key kodu farklı model pc'lere göre değişiklik gösterebiliyor. [F11 - F12 - F9 - ESC ] vb. gibi CD/USBDisk Media boot ekranı geldiğinde donanımınıza ait olan DVD sürücünüz belirir CD'niz takılı olduğundan seçiminizi yapıp win7homebasic işletim sistemini boot yöntemi ile kuruluma başlatabilirsiniz.

      NT6 HDD HARDDİSK'TEN KURULUM YÖNTEMİ:

      Bir çok Windows Sürümünü HDD Üzerinden Yükleyebilirsiniz. Program Windows Vista/7/8/8.1 Sürümlerine Destek Veriyor. Yapmanız Gereken Herhangi Bir Yerel Disk İçerisine Örneğin D Diski İçerisine Windows Dosyalarını Çıkarmak ve Programı Çalıştırıp Yüklemek. Sisteminizi Yeniden Başlattığınızda HDD Yükleme Seçenekleriyle Karşı Karşıya Kalıyorsunuz Zaten.

      1.) Elinizde işletim sistemine ait ISO kalıbı ve içeriği yok ise,Takılı olan CD-DVD'den verileri üstteki yönergeleri izleyerek diskten kurulum yöntemini kullanabilirsiniz.C diski harici orn D:\E:\ Portition'lara sahip değilseniz windows'un disk yönetiminden C:\ diskinizi 20-25 GB kadar küçültüp disk alanı ayırın,ayırdığınız bu disk alanına ( orn: D:\ ) diski ayırmış olduğunuzu varsayalım.Elinizdeki diskte bulunan Win7 sistemine ait tüm dosyaları bu ayırdığınız disk'e copy<>past edin.

      Disk içerisindeki,copy past edeceğiniz dosyaların muhtemel benzer olacağı görünümü.

      [Elimdeki Win7starter'dan aldığım Ekran görüntüsü]

      2.) II.Aşamada kurulum için NT6HDD'ten yükleme dosyasını çalıştırıp Sistem kurulumu için start verin.İşlemler öncesi mevcut sisteminizde Administrator yönetici haklarına sahip olduğunuzdan emin olmak,işlemlerin sorunsuz rahat ve akıcı olması açısından defender,hassas ve güçlü modlara alınmış antivirüsleri deaktif bırakmanızda fayda var koruma protect uygulamalar işlem sırasında engellemeler çıkarabilir işlem yaptırtmayabilirler bilgi olarak düşeyim dedim.

      3.) Win7Homebasic CD'si içerisindeki dosyaları masaüstüne klasör dizin içine kopyalayın setup'tan kuruluma geçin.

      NT6 HDD 'ten işletim sistemi yükleyicisini indirmek için -| BURADAN! |-5MB

      Zip içeriğine + Portable olarakda eklendi her ikisinide kullanabilirsiniz zaten boyutu düşük olan uygulamalar.

      Kolay gelsin.

      forjest forjest (101)
      8 yıl önce cevaplandı

      • virüslü upload siteleri linki uzmanım nette paylaşılmıyor linkinizi kaldırın candan 8 yıl önce
      • Virüs dediğiniz reklam bannerları sanıyorum hangi sitede yokki :) alternatif farklı sunucuya upload edildi link eklendi. forjest 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol