Windows 7 ultimate oturum açma

0

Windows 7 ultimate de yönetici oturumdan ayrı başka bir oturum açmak istiyorum ancak bu açacağım ikinci oturumun yönetici oturumundaki dosyalara programlara görememesini istiyorum bu oturumun Sıfır kurulu bilgisayar gibi olmasını nasıl sağlayabilirim?

Denediğim yol

cmd yi açıp net user hesap /add yazmaktı şöyle bir çıktı aldım

" Microsoft Windows [Version 10.0.14393]
(c) 2016 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

C:\Users\hesap1>net user dene/add
Bu komutun sözdizimi:

NET USER
[username [password | *] [options]] [/DOMAIN]
         username {password | *} /ADD [options] [/DOMAIN]
         username [/DELETE] [/DOMAIN]
         username [/TIMES:{times | ALL}]
         username [/ACTIVE: {YES | NO}]


C:\Users\hesap1> "

ne yapmalıyım?

mutecessis mutecessis (216)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bu istediğini yapmak için CMD komutları vs karmaşık yollara hiç gerek yok. Denetim Masası, Kullanıcı Hesapları altında "Kullanıcı hesabı ekle veya kaldır" bağlantısını tıklayarak yeni bir kullanıcı oluşturursun, hepsi budur. Oluşturduğun bu kullanıcı "Administrator" değil yetkisiz bir kullanıcı olacaktır (Bu kllanıcıların sayısını dahada çoğaltabilirsin); ancak kendi kullanıcı kimliği ile açtığı windows oturumlarında sınırlı değişiklikler yapacak, PC'nin işletim sisteminde "Administrator" yetkileri kullanamayacaktır.

    İstenildiği zaman bu oluşturulan kullanıcı yine Kullanıcı Hesaplarından kaldırılabilir (Administrator kullanıcı ise kaldırılamaz). Bu kullanıcının kaldırılması ile PC'de esas olan işletim sisteminde herhangi bir değişiklik olmaz; kaldırılanlar sadece bu kullanıcının kendi windows oturumuyla sınırlı yaptığı değişiklikler olur.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Yukarıda belirtiğim gibi bu açacağım ikinci oturumun yönetici oturumundaki dosyalara programlara Görememesini istiyorum açacağım bu oturum ayrı bir bilgisayar olacak gibi ayar yapabilir miyim ? mutecessis 7 yıl önce
    • @temmuz mutecessis 7 yıl önce

    0

    yerel profil oluşturun.

    ybaskin34 ybaskin34 (1440)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Açıklarmısınız mutecessis 7 yıl önce
    • Şimdi öncelikle yeni oturum hesabı oluşturunuz sonra denetim masasından oluşturduğunuz oturum hesabına tıklayp hesap türünüzü değiştirin deyin ve orada standart olarak işaretleyin. sanırım ya bu aşamada ya da oturum açarken belgeler erişilsin mi için uyarı vermesi lazım diye hatırlıyorum.. ybaskin34 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol