Windows 7 WiFi'ye bağlanma sorunu

0

Arkadaşlar bilgisayar 2 gün önce wifiye bağlanıyordu bilgisayarcıya gitti geldi ondan sonra wifili olarak bağlanmamaya başladı. Komşumuzun WiFi'sine telefondan bağlanabiliyorum fakat bilgisayardan bağlanamıyorum bilgsayarcı herhangi bir parçasını mı çaldı acaba? Yoksa yazılımsal bir problem mi var? Bağlanmak istediğimde "windows bağlantısını yapamadı" diyor.

morganflex morganflex (40)
6 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Şöyle bir çözümde deneyebilirsin. Önce ethernet bağlantını sağ tık menüsünden etkinleştirirsin (Paylaştığın görüntüde devre dışı görülüyor) ve ondan sonrada WiFi ile ethernet bağlantını köprülersin, PC'yi yeniden başlatırsın.

    Ağ bağlantıları köprülemesi nasıl yapılır? (tıkla)

    Not: Paylaştığın görüntüde iki ethernet bağlantısı görülüyor ve bir tanesi etkin halde. Bu sebeple önce bununla köprülemeyi denersin. Sonuç alamazsan daha önce belirttiğim şekilde diğerini (Realtek PCI olanını) etkinleştirip onu köprülersin. Köprülediğin WiFi bağlantı ise "Kablosuz Ağ Bağlantısı 2" değil, "Kablosuz Ağ Bağlantısı" olacak. Yani virtual olanı değil, diğeri.. Ve ethernet bağlantısı.. İki ethernet bağlantısınıda ayrı ayrı denersin. Bunlardan birinde önce elbette "etkinleştirme" gerekiyor.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu hata birkaç sebeble ortaya çıkabiliyor.Şuana kadar böyle hataların nedenleri izlenimlerime göre şu sebeblerle olabiliyor.

      • Bağlanmak istediğiniz ağ size çok uzak ve bağlantı sağlanamadan hata veriyor.
      • Bağlanmak istediğiniz ağ Windows ağ profillerinde kayıtlı ve eski bilgiler yüzünden hata alıyorsunuz. Bunun çözümüde şuan bağlanmak istediğiniz ağı unutup, tekrar bağlanmayı denemek.Bu şekilde  tekrar bağlandığınızda sizden ağın parolasını tekrar isteyecektir.

      Sorunun yazılımsal olup olmadığını anlamak için de sizin kendi ağınızdan farklı bir ağa bağlanmayı deneyin. Yakınlarınızda bir ağ bulamazsanız telefonunuzdan erişim noktası oluşturarak bağlanmayı deneyin.Bağlantı farklı wireless ağı ile sağlanıyorsa Wireless kart sürücüsü ile ilgili bir problem olmadığını anlamış olacaksınızdır.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        sürücülerden kaynaklı olabilir sürücülerini kaldır manuel bir kurulum yap

        krsn krsn (233)
        6 yıl önce cevaplandı

          0

          sorunum çözüldü teşekkurler temmuz

          morganflex morganflex (40)
          6 yıl önce cevaplandı

          • Geçmiş olsun temmuz 6 yıl önce
          • teşekkur ederim morganflex 6 yıl önce
          • https://hizliresim.com/Z97G4G abi ben yazılımsal bir sorun var dedim 2 tane lan driver yukledim şuanda herhangı bir problemım yok bunlarının 2 sını kaldırsam problem olurmu ? kendım yuklemıştım bunlarıü morganflex 6 yıl önce
          • Derdin ne kaldıracaksın? Bu sürücüleri kaldırırsan internete bağlanamazsın. @morganflex temmuz 6 yıl önce
          • Aslında donanım sürücülerine Aygıt Yöneticisinden bakılır ve orada hangi sürücüler bozuk ve gerekli değil, görülür. Ona göre hangileri kaldrılmalı karar verilir. Bu işler rastgele olmaz. @morganflex temmuz 6 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol