Windows 7 x64 BlueScreen Hataları , "Harddisk bir süre sonra bozulabilir" hatası nasıl çözülür?

0

Format atarken "Harddisk bir süre sonra bozulabilir" yazıyor. Formatladıktan 1-2 gün sonra mavi ekran hataları vermiye başlıyor. Bu mavi ekran hatalarını nasıl çözebilirim.

Mavi Ekran Hataları;

Mavi Ekran Hataları;

MiniDump Dosyası;

http://www.mediafire.com/download/oo515986fk3jzf8/MiniDump.rar

meksikalitiki meksikalitiki (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer donanımsal bir sorun yüzünden mavi ekran hataları alıyorsanız ki zaten yukarıdaki sorunun sebebini kendiniz söylemişsiniz(Format atarken "Harddisk bir süre sonra bozulabilir" yazıyor) çözüm olarak harddiski değiştirmekten başka çareniz yok gibi görünüyor.

    Bilgisayarda bir donanım parçası bozulmuşsa onu yazılımsal bir yol ile düzeltemezseniz, mesela harddisk üzerinde bir bad sactor varsa ve bu bad sactor yüzünden harddisk kullanımaz halde yavaşsa veya donuyorsa, harddiski değiştirmekten başka çareniz yoktur.

    Bir çözüm olacaksa da bu geçici bir çözüm olacaktır ve günün birinde yarı yolda kalabilirsiniz.Bu yüzden harddiskinizi değiştirmeniz gerekiyor.

    Elinizde başka bir harddisk varsa veya bir yerden deneme imkanı bulabilirseniz bilgisayarınıza takıp yeni bir işletim sistemi kurarak test edin.Bu sayede sorunu kesin olarak anlamış olursunuz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol