Windows 7 Yüklenecek Sürücüyü seçin hatasının çözümü nedir?

0

Selam arkadaşlar, yardım edebileceğinizi düşündüğüm bir sorum var. Windows 7 yüklerken Yüklenecek Sürücüyü seçin - Sürücü Yükle Gerekli bir CD / DVD sürücü aygıtı eksik Sürücü disketiniz, Cd, DVD veya USB Flash sürücünüz varsa şimdi takın hatası alıyorum.

Format atmayı Cd' den USB' den kısaca azçok bilen bir insanım.
Lakin arkadaşımın HP laptobuna format atmak istiyorum. Şuan Win 10 yüklü. Elimde daha önce kendi bilgisayarlarıma format atmakta kullandığım bir USB içerisinde win7 işletim sistemi mevcut.

1- Laptobun BİOS ayarlarını USB okuyacak şekilde ayarlıyorum.

2- Legacy support bunu ayarlıyorum. (dün bir videoda izledim bunu "enable" yapmıştı. Bende "enable" olarak yaptım.) Aslında sorunun burdan kaynaklandığını az önce biraz araştırma yaparak farkettim. Ama yinede sormak istedim.

Ayarları yaptıktan sonra yeniden başlatıyorum ve format atma bölümü geliyor. Win7 Q klavye Türkçe seçiyorum. Ardından USB içinden seçeceğim yer geliyor ancak USB içi boş gözüküyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınız bekliyorum. 

Acaba düşündüğüm gibi Legacy Support bölümünü "disable" yapsam sorun çözülürmü. USB içerisinde win7 olduğu konusunda kesin eminim. 3-5 gün önce bir başka PC ye format attım.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum. İyi forumlar dostlarım.

ayazali ayazali (5)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Legacy Mode enable yapmak Windows 7 gibi eski sistemlere destek sağlar. Secure Boot Disable. Legacy Support Enable olmalı. Bunu kapatmak işe yaramaz. Bence sorunu BIOS'da değil başka yerde aramak lazım.

    "Ayarları yaptıktan sonra yeniden başlatıyorum ve format atma bölümü geliyor. Win7 Q klavye Türkçe seçiyorum. Ardından USB içinden seçeceğim yer geliyor ancak USB içi boş gözüküyor. " burayı anlamadım.

    Windows 7 ekranı geliyor ve Q klavye seçebiliyorsan USB açılışı başarılı demektir. USB içinden ne seçiyorsun? burayı anlamadım USB içinden bir şey seçmen gerekmiyor ki. Yanlış hatırlamıyorsam klavye seçiminden sonra Şimdi Yükle ekranı geliyordu. Mümkünse bahsettiğin ekranın ekran görüntüsünü atar mısın? USB içinden seçeceğim dediğin ekranın görüntüsünü.

    Düzenleme: Yüklenecek Sürücüyü seçin çözüm önerisi
    Sürücü Yükle Gerekli bir CD / DVD sürücü aygıtı eksik Sürücü disketiniz, Cd, DVD veya USB Flash sürücünüz varsa şimdi takın çözüm

    Sorun Windows 7 işletim sisteminin USB denetleyicinini tanımamasından kaynaklanıyor.  Windows 7 eski bir işletim sistemi olduğundan laptop'ın USB denetleyicisini tanımıyor ve karşına bu hata çıkıyor. Çözüm için şu adımları yapabilirsin:

    1. Öncelikle işlemler için başka bir çalışan PC ya da laptop lazım. Bazı dosyaları indirmeni istiyeceğim.
    2. İhtiyacın olan laptop için  usb sürücüleri Windows 7 için. Fakat benim bi zamanlar kullandığım ve pek çok laptopda işe yarayan Gigabyte'ın bir yazılımı var. Önce bunu dene. Çözüm olmazsa başka bir şey denetirim.
    3. Buradan şu yazılımı indir: Windows USB Installation Tool indir
    4. Windows 7 USB kurulum belleğini bilgisayara bağla.
    5. Zip dosyasını aç ve içindeki WindowsImageTool.exe dosyasını çalıştır.
    6. Programda şu ayarları yap:
      Windows 7 usb install tool

      Desitation Path bölümünden Windows 7 USB belleğini seç. Alttaki 3 seçeneği işaretle
    7. Start butonuna bas.

    Bu işlem USB Windows 7 kurulum belleğine USB sürücüleri ekleyecek. Şimdi bu usb bellekle HP laptopda kurulumu başlat.

     

     

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Herşey için çok teşekkür ediyorum. Çok faydalandım üstadım. İşin gücün rastgitsin. ayazali 4 yıl önce
    • @ayazali eyvallah faydalı olmasına sevindim hakan 4 yıl önce

    0

    Hakan hocam öncelikle cvp için teşekkürler.

    "Ayarları yaptıktan sonra yeniden başlatıyorum ve format atma bölümü geliyor. Win7 Q klavye Türkçe seçiyorum. Ardından USB içinden seçeceğim yer geliyor ancak USB içi boş gözüküyor. " 

    Burada bahsettiğim format için gerekli WİN 7 iso dosyam USB içerisinde. USB olarak başlatabiliyorum. Şimdi Yükle ekranı geldikten sonra ilerliyorum ve orada USB içini boş olarak görüyor. Yüklenecek sürücüyü seçin diye bir uyarı geliyor. Hiçbir seçenek ile ilerleyemiyorum. Ama halbuki içi dolu çok iyi biliyorum. Onu engelleyen yada daha değişik bir durum var ortada.Resimleri attım hocam umarım daha iyi anlatabilmişimdir. Ve ayrıca birşey sormak istiyorum. sorun win7 den kaynaklanıyorsa win8Pro iso kursam düzelirmi. Herşey için teşekkürler.
    resim 1

    şekil 2

    şekil 3


    Edit: Ek olarak Legacy ve Secure Bot ayarları tam belirttiğiniz gibi.

    ayazali ayazali (5)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Ekran görüntüsün eklemen çok iyi olmuş. Birazdan çözümü güncelleyeceğim. hakan 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol