Windows 8.1 Derin Sorun Elim Kolum Bağlı!

0

Merhaba arkadaşlar ben bir imac kullanıcısıyım. Şimdi size problemi anlatacağım. Bu imac bir arkadaştan hediye geldi içi doluydu. Şimdi problemim şu ben bu bilgisayara orjinal windows 8.1 kurdum. Kurulum biraz sıkıntılı geçti. Kurulduğunda en ufak bir kasma donma bilgisayarın mavi ekran vermesine sebep veriyordu. Bende gittim bu windows 8 i kurtarabilirmiyim baktım olmadı. Sonra gittim gittigidiyordan win7 sipariş verdim. Sonra ben bilgisayarın açılmadığını ve sadece güvenli modda açıldığını farkettim. Ve win7 yi güvenli modda kurmaya çalıştım . Bi 5 dk sonra yeniden başlattı mac kendini ve işletim sistemleri bölümünde "Windows Kur" diye bir seçenek geldiğini farkettim. Bastım içine "Bazı dosyalar bozuk veya hatalı olduğu için işletim sistemi yüklenemedi " diye bir hata verdi. (Hata kodu : "0x000000f") İçinde bir dosya yolu vardı . Buda system32 dosyasının içindeki winload.efi diye bir dosyaymış. Ben bunu güvenli modda silip diğer çalışan babamın macinden win8 in içinden "windows.efi" dosyasını kopyalayıp benim macteki win8e kopyaladım. Ve şimdi hala aynı hata ve şu anda elim kolum bağlı. Servisede götüremem garantisi bitmiş yüklü bir miktar istiyorlar nerdeyse macin fiyatı kadar. Size soruyorum birkaç yerde sordum hepsinde anlamadı kimse lütfen bir yardım edin!

appleipad appleipad (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    MAC üzerinde Windows çalıştırmışlığım var. Bendeki Macbook Pro üzerinde Wndows 7 sorunsuz çalışıyor.

    Sorunu çözmek için başka MAC üzerinden dosya kopyalamak vs gibi yöntemler ile uğraşmayın. Bunlar çözüm olmaz.

    Önerim temiz Windows kurulumu yapın. Yani Windows'u diski biçimlendirerek yeniden kurun.

    Sürücüler için mutlaka Boot Camp Destek Yazılımı uygulamasının size uyan sürümünü yükleyin. Windows güncelleştirmelerini yapın. 

    Boot Camp Destek yazılımı Windows için Mac sürücülerini içerir.

    Verdiğim link 

    • MacBook Air (11 inç, 2013 Ortası)
    • MacBook Air (13 inç, 2013 Ortası)
    • MacBook Pro (Retina, 13 inç, 2013 Sonu)
    • MacBook Pro (Retina, 15 inç, 2013 Sonu)
    • iMac (21.5 inç, 2013 Sonu)
    • iMac (27 inç, 2013 Sonu)

    bilgisayarları destekliyor. Siz elinizdeki MAC'e uygun Boot Camp'i bulun.

    hakan hakan (15424)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Kardeşim ben bu bilgisayarı aldığımda içinde sadece win7 vardı mac yoktu. Yani bootcamp edilmiş ama mac os x işletim sistemi silinmiş. Şimdi ben güvenli modda (windows 8) Denetim masası Kurtarmadan Sıfırlayı seçtim ve sıfırladım. Bütün ayarları vs yaptım sonra normal modda usbyi takıp içindeki setup.exeyi çalıştırdım (Normal açılırken görmüyor dvdyi direk win8 açılıyor) sonra %45 de hata verdi Hata : System Thread Exception Not Handled. Şimdi tekrardan sıfırlayıp tekrardan kurmaya çalışıyorum medya ekle diyor (Usb bu arada takılı + Dvdyi başka bir disk sürücüden takıyorum çünkü kendininki bozuk) Hiçbirisini görmüyor ve hala medya ekle diyor. Çıldıracağım sonunda lütfen biliyorsan yardım et kulun kölen olayım terden önümü göremiyorum artık sinirden :( appleipad 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol