Windows 8.1 Format

0

Merhaba Bilgisayarımı 8.1'e formatlamak istiyorum fakat ücretsiz nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

kullanici79403 kullanici79403 (14)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İlk önce internetten Windows 8.1 ISO dosyasını indirmelisiniz. 

    Windows 8.1: https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows8

    İndirme aracını çalıştırdıktan sonra Windows 8.1'i nasıl indirmek istediğinizi size sorar. Elinizde (varsa) lisans hangi sürüm içinse onu indirin. Örneğin sizde Single Language lisansı varsa Windows 8.1 Single Language sürümünü indirin. 

    İndirdikten sonra en az 8 GB boyutunda olan bir USB belleğe veya içi tamamen boş hiç kullanılmamış bir CD/DVD'ye ISO dosyasını yazdırmanız gerekecek. Elle kopyalayıp yapıştırmayın, işe yaramaz. Rufus programı ile yazdırın.

    ISO dosyası USB belleğe nasıl yazdırılır? konusunu inceleyin.

    Yazdırma işlemi başarıyla tamamlandıktan sonra USB/CD/DVD (neye yazdırdıysanız) onu bilgisayarınıza takıp gerekli tuşa basarak bilgisayarınızı yazdırdığınız medya ile boot etmeniz gerekiyor. Boot ettikten sonra Şimdi Yükle deyip kurulumu yapacaksınız.

    Bu söylediğim şeyler kafanızı karıştırabilir. Eğer bunlara aşina değilseniz size tavsiyem tek başınıza yapmayın. Bilen biri yanınızda mutlaka olsun.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu iş legal yollar ile olamaz. Eğer illegal yollardan düşünüyorsan bu sitede sana yol gösteren ve yardımcı olan olmaz. Zira site kurallarımız bunu men etmiştir.

      Ama eğer halen mevcut işletim sistemin yasal lisanslı ise (daha önceki konularından hatırladığım kadarıyla herhalde Windows 7 idi ve orjinal, makine ile yüklü gelmişti) bu sistem üzerinden yasal yollardan Windows 10 yükseltmesi için hala fırsatın var ve sana daha önce bunu yine yazmıştım:

      Windows 10 ücretsiz yükseltmesi devam ediyor mu? (Ücretsiz Yükseltme Aracı) (tıkla)

      Windows 10 en son, en performanslı, en özellikli, en güvenilir ve en güvenlikli (bu "en"ler dahada çoğaltılabilir) bir işletim sistemi olduğu halde neden Windows 8 veya 8.1'de ısrarlısın, o da bir muamma! Eğer makinenin donanımıyla alakalı bir tereddütün varsa bir PC Windows 8.1 çalıştırabiliyorsa Windows 10'uda rahatlıkla çalıştırır. Kaldıki daha önceki konularında yükseltme yapmak istediğin makinenin özelliklerine bakmıştık, buna müsaitti.

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Windows 10u kaldırıyor fakat sürücüler sıkıntılı benim ki eski olduğu İçin baZı sürücülerin win10a uyumluluğu yok kullanici79403 6 yıl önce
      • Windows 10 yükleyerek bu sitede donanım desteği istedinmi? Bunu daha önce denedinmi? @kullanici79403 temmuz 6 yıl önce
      • Ve zaten usulünce (yükseltme aracı kullanılarak) yapılan yükseltmelerde (update) mevcut donanım sürücüleri otomatik olarak yeni sistemde çalışabilecek şekilde ayarlanır, ayrıca sürücü yüklemesine gerek olmaz. Bu sebeple Windows 10'a geçildikten sonra büyük ihtimalle bir sürücü problemi yaşanmaz (Bunun aksi ancak küçük bir ihtimaldir. Eğer böyle bir aksilik veya donanım uyumsuzluğu olursa ancak o halde uyumlu yeni sürücü aranır). Ayrıca başka bir avantajda eski sistemde (sende Windows 7) yüklü ve çalışan oyun, program vb'de yeni sisteme Windows 10' a çalışır halde aktarılır @kullanici79403 temmuz 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol