Windows 8.1 İnternet Hızının Düşmesi

0

merhaba arkadaşlar iyi günler. Arkadaşlar benim sorunum internet hızımın bir anda düşmesi.Öncelikle şunu belirtmek isterim ki internetimde önceden kopmalar oluyordu yani bazen modermin kapanması oluyor ve 1 dk sonra tekrardan internete bağlanıyordu sonra modermi eski olduğu için yenisini aldım. Değiştirdikten sonra da internet hızım 2mb hıza düştü.TTNET'i ardım onlardan yarım istedim ve bana inernet kotamın dolmadığını ve 8mb hıza kadar internet verildiğini söylenip sorunun bizden kaynaklanmadığını söyledir. Modermde yeni olduğu için sorunun ondan olmadığını düşünüyorum. bunun yanında kullandığım Casper Nirvana Laptotur. İnternet sorunu olarak internetten araştırdım bazı çözümlere baktım mesala virüs olabilir falan dediler tarama yaptım sonuç olmadı yine aynı devam etti. Bende sizden yardım istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. 

 

ısmailaltuncu ısmailaltuncu (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Merhaba,

    Sorunu çözemeyeceğim fakat virüs taraması için kesinlikle Malwarebytes Anti-Malware programını tavsiye ederim.Bununla tarayın daha sonra bilgisayarınızı resetleyin.Virüs varsa kesinlikle kurtulacağınızı düşünüyorum.

    Daha sonra bi bakın kendiliğinden yüklenen bir program var mı.Program Ekle/Kaldır yerinden bakın.

    Eğer virüsten kaynaklanıyorsa sorun çözülmüştür.

    Ama bana göre Televizyon alıcınız ile İnternetiniz birbirine bağlıysa televizyon alıcınız internetinizi  kaldıramıyor olabilir.Aynı sorun bende de vardı.Televizyon alıcım Tivibu idi.Ve modemimi kaldıramıyordu.Modemimi değiştirip TTNET _ZyXEL_V7E3 aldım.Ve şu an herşey normal devam ediyor.İnternet hızımın 30 MB olduğu zamanları hatırlıyorum.

    Kısacası virüs taramasını yapın.Sonra internet modeminizi değiştirebilirsiniz. 100 TL'ye kıyıp yeni modem alabilirsiniz.

    Teşekkür ederim.

    ahmetsamil ahmetsamil (268)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Yardımların için teşekkür ederim ama şuan kullandığım modem yenidir. Ayrıca dediğin virüs programını kurup denedim hiç bir fark olmadı halen netim çok yavaş. Tavsiye verebileceğin başka unsur var mı ? ısmailaltuncu 8 yıl önce
    • Bu sorunun bilgisayardan değil de teknik olduğunu düşünüyorum.Bilgisayar böyle bir şey yapamaz zaten.Virüs varsa yapabilir virüs de yok diyorsunuz.Büyük ihtimalle teknik sorun vardır. ahmetsamil 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol