Windows 8.1 işletim sistemi bilgisayar kapalı iken sistem geri yükleme yapılabilirmi

0

Merhaba az önce bilgisayarı kapatıp açım dedim bilgisayar markasının ikinci harfi geldi altta beyaz halka döndü gitti buraya kadar normal hoş geldiniz yazısı gelmiyor siyah ekranda kalıyor acaba bilgisayarı açarken sistem geri yükleme ekranına gelmek için kısayol tuşu varmı bilgisayar hiç bir şekilde açılmıyor format DVD si yok

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bir kaç defa güç düğmesine basılı tutarak kapanmasını sağla. Eğer bu uğraşın sonunda windows kurtarma ekranın gelirse oradan halledersin:

    ``Windows Hazırlanıyor, Bilgisayarınızı Kapatmayın`` Problemi - çözüm tavsiyesi @alattin (tıkla)

    Eğer sonuç vermezse ister itemez bir format medyası (DVD veya flash bellek) gerekecek. Bunlar elde hazır olmayabilir ama her zaman için internetten downloadları mümkün olur.

    Not: Birde Güvenli Mod başlatmayı deneyebilirsin ama bundada başarılı olunamayabilir. Hatta büyük ihtimalle olunamayacaktır ama yinede denenmelidir.

     

    Not2: Linkteki çözüm için Windows 10 - Windows 8.1 farkı olmaması gerekir. Her iki sistemdede uygulanabileceğini düşünüyorum (Daha önce tecrübe etmediğim için bu belirtmeyi yapıyorum).

    Edit:

    Konu sahibi alternatif bir yol izleyerek problemini çözdüğünü belirtmiştir. Bu alternatif çözüm yolunu @efsaneemrahylz bir mesaj ile şu şekilde belirtiyor:

    "..bilgisayarı kapattım açtığımda bilgisayarımın ikinci harfi gelmeden f4 tuşuna bas çek bas çek yaptım bilgisayarımın ikinci harfi altında beyaz halka çıktı ve onun altında Denetleniyor yazısı geldi Sistem geri yükleme yaptım açıldı bilgisayar"

    Benzer problemlerle karşılaşabilecek site üyeleri için bu alternatif çözümü mesajıma eklemeyi faydalı gördüm. Benzer problemlerde bu denenmiş ve başarı elde edilmiş çözümde denenebilir veya denenmelidir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • :) yanıldın @temmuz bey demekki neymiş her ustalar yanılabilirmiş :) bilgisayarı kapattım açtığımda bilgisayarımın ikinci harfi gelmeden f4 tuşuna bas çek bas çek yaptım bilgisayarımın ikinci harfi altında beyaz halka çıktı ve onun altında Denetleniyor yazısı geldi Sistem geri yükleme yaptım açıldı bilgisayar efsaneemrahylz 6 yıl önce
    • Estağfurullah, ustalık değilde tecrübelilik diyelim. Ne güzel işte, keşke bizleri daha yanıltırsın diliyorum. Sevinirim :) Fakat problem çözümleleri için tek ve mutlak yollar olmaz. Değişik ve alternatif çözümlerde vardır. Senin bulduğun ve uygulayıp başarlı olduğun çözümde bunlardan biridir. Bu alternatif çözümlerin sayısını mümkün mertebe artırmak, uzmanım.net sitesi üyeleri olarak hem hedefimiz hemde vazifemiz olmalıdır. Kolay gelsin @efsaneemrahylz temmuz 6 yıl önce
    • Senin çözümünü mesajıma ilave ettim ama bence eksik ve bu yüzden tam anlaşılamıyor. Daha iyi anlaşılması için açılışta (boot sırasında) tıktıkladığın f4 tuş fonksiyonu nedir, hangi vazifeye atanmış bir tuştur, bununda belirtilmesi lazım. Zira her PC'de fonksiyon tuşları bire bir aynı olmaz, farklılıklar gösterir. Bunun için sen tuşladığın bu f4 ile hangi fonksiyonu sağladığını açık olarak belirtmelisin. Yoksa çözüm yazdığımız şekliyle eksik olur ve çok faydalı olmaz, olmayabilir @efsaneemrahylz temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol