Windows 8.1 sıfırladıktan sonra geç açılmaya başladı

0

merhaba arkadaşlar başlıkta belirtiğim gibi windows 8.1 işletim sistemi sıfırlaıktan sonra yeniden başlatma geç açılmaya başladı sebep nedir virüsler vardı sildim %temp% dosyası içini boşalttım prefetch dosyası içini boşaltım sonuç aynı birde yüklü güncellemeleri kaldıramıyorum kaldır tiki yok yüklü güncellemelerin üstüne geldiğimde yardımlarınızı bekliyorum 

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    1- Sıfırlamayı nasıl yaptın? Dosyalar korunarakmı yoksa tam sıfırlamamı?..

    2- Yoksa formatmı çektin?

    3- Sıfırlanmış sistemde virüslerin ne işi vardı? Eksik anlattığın bir şeylermi var?

    4- Senin "temp" ve "prefetch" dosyalarıyla işin ne? Neden o dosyaları silme ihtiyacı görüyorsun?

         Bu dosyaların sistemde varlığı sistemde yavaşlamaya sebep olmaz. Bu dosyaların sistemde bulunması tam tersine bazı hallerde sistemin daha iyi çalışmasını ve bağlantılı programların daha hızlı açılmasını sağlar. Ve zaten bunlar ihtiyaç olmaktan çıktıkları zaman sistemden kendiliğinden kalkarlar, silinirler; bunları manuel silmeye hiç gerek olmaz (Ayrıca bunlar çok küçük boyutlu dosyalardır, diskte neredeyse hiç yer işgal etmezler).

    Prefetch Klasörü Nedir? Ne işe yarar? Temizlenmeli mi? (tıkla)

        Bu gereksiz ve yanlış "temizlikler" yerine Disk Temizliği yapılmalıdır. Disk temizliği her zaman sistemde fayda sağlar; sistemde gereksiz yer işgal eden dosyaları silerek disk sürücüsünde hatırı sayılır yer kazandırır, sistemin daha stabil ve düzgün çalışmasına etki yapar:

    Disk Temizleme'yi kullanarak sabit diskteki gereksiz dosyaları nasıl silebilirim? (tıkla)

    5- Yüklü güncellemeleri neden kaldırmak istiyorsun?

        Bu güncellemeler sistemi yavaşlatmaz, PC'nin geç açılmasınada yol açmaz. Tersine sistemin daha stabil ve sağlıklı çalışmasını sağlar, sistemi daha güvenli yapar. Ancak eğer sistem sıfırlaması (yada format) sonrası güncellerin yüklenmesi henüz tamamlanmadıysa ve arka planda bu güncellemeler (default ayarlarda otomatik başlarlar ve devam ederler) sürüyorsa bu durum sistemin yavaş açılmasına ve yavaş çalışmasına sebep olabilir. Bu geçici yavaşlık güncellemelerin tamamlanmasına kadar sürer; sabırla beklemek lazım.

    PC'nin yavaş çalışmasıyla alakalı olarak birde başlangıçta çalışan programlar ve sistemde yüklü donanım sürücülerine bakmalıydın, bakmalısın.

    Başlangıçta çalışan programlara Görev Yöneticisi "Başlangıç" sekmesi altından bakmalı ve oradan ayarlamalısın. Başlangıçta çalışan programlar mümkün mertebe sade ve az sayıda olmalıdır. Heleki tanınmayan, ne olduğu bilinmeyen bir program yada programlar varsa mutlaka başlangıçtan çalışmaları iptal edimelidir (Ve hatta daha sonrada sistemden tam olarak kaldırılmaları iyi olur).

    Aygıt yöneticisinde donanım sürücülerinin durumlarınada bakarsın. Sürücelerde ünlem işaretli, hatalı sürücü bulunuyormu ve sürücüler güncel uyumlu sürücülermi bunlarıda incelersin.

    Bunların tümünü dikkate alarak eksiksiz bir şekilde yaptıktan sonra şikayetlerinin son bulması gerekir. Olmazsa buraya yazar, yeniden sorarsın.

     

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • şahsıma ait dosyaları koruyarak sıfırladım @temmuz bey efsaneemrahylz 6 yıl önce
    • Anladım. Dediklerimi uygular ve sonuçları buraya yazarsın. Kolay gelsin @efsaneemrahylz temmuz 6 yıl önce
    • temp ve reflecht klasörünü youtubede pc hızlandırma için efsaneemrahylz 6 yıl önce
    • Alakası yok. Web'de her okuduğunu doğru kabul etmemeli, daha çok araştırmalısın. Aksi halde çok yanlış şeyler öğrenirsin, başın dertten bir türlü kurtulmaz. O bilgileri doğruymuş gibi yazanların çoğu bu işleri belki senin kadar bile bilmiyorlar, bunu hiç aklından çıkarma @efsaneemrahylz temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol