Windows 8.1 Single Language ile Pro sürümleri arasında güncelleme farkı var mı?

0

Merhaba benim şuanki kullanmış olduğum laptopun işletim sistemi windows 8.1 single language usb den format atıyorum format işlemi bittikten sonra hiç bir şekilde güncelleme yapmama rağmen 33 güncelleme görünüyor yüklü güncellemeler bölümünde kaldırmak istediğimde 33 güncellemelerin içinden herhangi bir güncellemenin üstüne gelip tıklayıp kaldır butonu yok windows 8.1 pro yüklesem windows 8.1 single language sisteminde bulunan o 33 güncelleme gidermi birde çok önceden bilgisayar açılış şifresi yapmıştım formatı C bölümüne sil biçimlendir yaparak devam ediyor format işlemi sonrası biosa girerken yapmış olduğum enter setup altında parola girme yeri çıkıyor windows 8.1 pro yüklesem bu sorunlar kalkarmı

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sen güncelleme yapmasan bile format esnasında bilgisayarın internete bağlıysa, Windows gerekli güncellemeleri otomatik olarak indirip yükleyebilir. Windows 8.1 Pro da kursan böyle olacaktır.

    Ayrıca güncellemelerin hiçbir zararı da yoktur. Windows, gerekli güncellemeleri otomatik olarak indirir ve yükler. Güncelliği her zaman tavsiye ederiz.

    İkinci soruna gelince muhtemelen BIOS'a şifre koymuşsun. Bu yüzden her seferinde parola girmen isteniyor. BIOS ayarlarına girip "setup password" gibi bir seçenek olmalı, onu kapatırsın ve birdaha parola istemez.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Senin yüklemede kullandığın Windows ISO'su orjinal değilde modifiye edilmiş (değiştirilmiş, yeniden düzenlenmiş) olmalı. Modifiye Windows setup'larında genellikle modifiyenin hazırlandığı tarihe kadar çıkan tüm Windows Update dosyalarıda (güncellemeler) bu modifiye sisteme ilave edilir ve çok fazla windows kullanıcısı açısından bu beğenilerek tercihte edilir. Zira böyle olunca formattan sonra Windows Update'ler için ayrıca uğraşılmaz, bunun için zamanda, kotada harcanmaz.

      Sen neden istemezsin bu güncellemeleri hiç anlayamadık. Derdin ne bu güncellemelerle senin? Bu bir sır olmalıki açıklamıyorsun :(

      Daha önceki konularındada Windows güncellemelerinin sana bir zararı olmadığını, tersine işletim sisteminin daha stabil çalışması ve daha güvenli, daha güvenilir olması bakımlarındanda faydalı olduğunu, kaldırılmasının asla düşünülmemesi gerektiğini uzun uzun yazmıştım (@farurhenho da mesajında bundan kısaca bahsetmiş). Bana bunları yeniden yazdırdın ama bir daha yazmayacağım. Birazda anlamaya çalışmalısın.

       

       

       

       

       

       

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol