Windows 8 %100 disk kullanımı sorunu ve Garanti kapsamı

0

Merhaba. 8 ay önce samsung ativ book 2 adlı laptobu aldım. neredeyse aldığımdan beri %100 disk sorunu devam ediyor. Sorun zaten belli hiçbir uygulama açık olmadığı halde %100 disk yazıyor ve bilgisayarımın yavaşladığını hissediyorum. Birde %100 disk olunca bilgisayarımdan garip sesler gelmeye başlıyor. Uyarı sesi gibi. Sanki  bir hızlı bir yavaş çalışıyormuş gibi. Asıl öğrenmek istedğim şey herşeyi denediğim halde çözümünü bulamadığım bu sorun garanti kapsamına girer mi? Aldığım mağazanın 1 yıllık garantisi ve markanın kendi 2 yıllık garantisi hala duruyor. Yani format atmakla çözülmeyen bu sorun bence garanti kapsamına girer ama boşu boşuna götürmek istemiyorum. Garanti kapsamına girip girmediğini söylemeniz yeterli sorunu nasıl çözüceğimi söylemenize gerek yok çünkü daha önce de öyle bir başlık açılmış denedim olmadı. :D

keremoooo keremoooo (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Windows 8 %100 disk kullanımı sorununda Görev yöneticisinden sıralama yaparsanız (disk kullanım oranına göre) hangi uygulama diski %100 kullanıyor görebilirsiniz.

    Bu uygulama veya uygulamaların adlarını yazarsanız sorunun teşhisi daha kolay olur.

    Garanti konusunda pek ümitli olmayın. Yazılım konusunda şirketler garanti vermiyorlar. 

    Daha doğrusu, Samsung bir donanım sorunu olmadığını sorunun yazılımsal olduğunu ve bu konuda muhatabınızın Microsoft olduğunu söyleyebilir. 

    Fakat diskinizdan anormal sesler geliyorsa hiç beklemeden servise götürün. Servise götürmeden sorunun sizin yüklediğiniz bir programdan kaynaklanmadığından emin olmalısınız.

    Dediğim gibi görev yöneticisini açın ve disk kullanım oranına göre sıralayın sonra da bir ekran görüntüsü gönderin. Bu daha sağlıklı bir teşhis yöntemi olacaktır.

     

    hakan hakan (15409)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Format atmakla çözülmeyen problem olarak ifade ediyorsunki eğer gerçekten böyleyse kesinlikle garanti kapsamındadır. Yani sen sağlam bir kurulum dosyasıyla Windows kurulumu yapıyorsun, uygun driwer'ları yüklüyorsun ve herhangi bir program kurmadan, bu sıfır haliyle çıkartıyorsa söz ettiğin problemi, garanti kapsamı nasıl kabul edilmeyebilirki?! Hele birde Windows kurulumu lisanslı ise..

      temmuz temmuz (12505)
      9 yıl önce cevaplandı

        0

        Garanti kapsamına girip girmeyeceğini en doğru şekilde servise telefon açarak sorabilirsiniz.

        Murat'ın ve Temmuz'un  haklı olduğu yerler var. 

        Bizzat başıma gelen bir olayı söyleyim,  benzer bir durum ile karşılaştım.  Donanım üreticisi Windows sorunu biz destek vermeyiz dedi ve garanti kapsamında olmadığını söyledi. 

        Başka bir marka ile daha sorumlu davrandı ve servise aldı.  Dediğiniz gibi format sonrasında sorun devam ediyor ve performans sorunlarına yol açıyorsa servise götürün.

        Garanti konusunda Türkiye'de maalesef firmalar farklı farklı uygulamalar ile karşınıza çıkabiliyor...

        mavibilgisayar mavibilgisayar (562)
        9 yıl önce cevaplandı

          0

          Diskten gelen anormal sesler benim yüklediğim bir programdan gelmiyor. Format atmıştım daha ilk açılışında yine aynı anormal sesler olmuştu :D %100 disk sorununu boş veriyim o zaman. Peki bu sesler kesinlikle garanti kapsamına girer mi yani ben bu seslerin %100 disk sorunundan kaynaklandığını düşünüyorum acaba yanlış mı düşünüyorum? Yani demek istediğim yazılımsal bir sorun donanımsal bir sorun oluşturamaz demek midir?

          keremoooo keremoooo (1)
          9 yıl önce cevaplandı

          • Sistemdeki sabit disk problemli olabilir ve zaten bahsettiğin diskin anarmol sesli çalışması ile %100 disk problemi bu ihtimali birbirlerine denk düşerek güçlü kılıyor. Bu durumda sen doğrudan sabit diskin problemli çalıştığı iddiasıyla laptopu yetkili servise göndermelisin. Yetkili servisin müşterinin bu iddasını dikkate alarak sabit diske gerekli testler yapması gerekecek, sonuca göre gerekirse garanti kapsamında diski değiştirecektir. Eğer testler sonucu sabit diskte problem bulunamazsa o zamanda şikayetine sebep olan problemin kaynağını teşhis etmeleri gerekecektir. Yani sonuç olarak yetkili servise başvurmak en rasyonel yol olarak görülmektedir. Yetkili servis ya garanti kapsamında problemi çözecek yada kesin bir teşhisle problem sebebini sana belirtecektir. temmuz 9 yıl önce
          • Disk değiştirme teklifini kabul etmeyip para iadesi isteyebilir miyim sonuçta donanımsal bir sorunda böyle bir hakkım var diye hatırlıyorum ama emin değilim ? keremoooo 9 yıl önce
          • Kesinlikle hayır. Eğer donanım veya ürünün kendisi üretimden kalktıysa ve değiştirilmesi gereken donanım veya ürün değiştirilemiyorsa işte o zaman daha yeni bir modelle değişiklik yapılır, oda olamıyorsa para iadesi olur. Yani sonuç olarak senin para alabilmen için donanım değişikliklerine rağmen sonuçta o laptop bir türlü dikiş tutmamalı. O taktirde ancak donanım falan değilde ürünün faturadaki tutarı iade olur. Benim bildiğim prosedür ve uygulama bu şekilde. temmuz 9 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol