Windows 8 Hızlı Başlatmayı Devre Dışı Bırakma

0

Selamlar. Daha önce açtığım konu için öncelikle bu sorunu çözmemiz lazım. W8'in Bios yerine Uefi kullanması (ben böyle biliyorum) yüzünden bilgisayar açıldığı anda Bios'a girmeye çalışsam da girmiyor. Bios'a giremediğim için hiçbir şekilde boot olayını yapamıyorum. Administrator hesap parolalı olduğu ve yerel kullanıcı üzerinden bunu kırmayı çalışıyorum ama elim kolum bağlı durumda.

Bana gereken sadece bios'u aktif hale getirebilmek. Bunun için ne yapmalıyım? Ayarlar > Genel > Yeniden başlat özelliğini kullanın derseniz adım adım anlatmanızı rica ediyorum. Yeniden başlattığım andan itibaren hangi seçeneği seçersem seçeyim beni tınlamıyor bilgisayar. 

Bir şey daha Bios'a giremediğim halde üstteki seçenek ile aygıt seçme ekranına geliyorum, içinde ntpasswrd yani şu konudaki http://uzmanim.net/soru/windows-8-administrator-sifresi-nasil-kirilir/632#gonderi-633 program yazılı olan USB için hangisini seçmeliyim? Örneğin USB-Cd / Usb-Fdd ya da Usb-hdd gibi.

Cevaplarınız için teşekkürler. 

drago drago (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Casper notebooklar için BIOS'a girme tuşu F2 olmalı.Notebook'unuzun güç tuşuna basar basmaz belli aralıklarla F2 tuşuna sürekli basın.Bu şekilde bios menüsüne ulaşmanız gerekli.Ayrıca F2 ile giremezsenizFN+F2 tuşlarına sürekli basarak tekrar girin.Eğer FN modu bios üzerinde Enabled durumunda ise bu şekilde basmanız gerekebilir.

    NOT: F2 olmazsa F7 ve F12 içinde yukarıda yazılanları uygulamayı deneyin.

    Yöntem 2:Windows 8 ayarları üzerinden biosa girmek

    Tuşlar ile BIOS girmeyi sağlayamazsanız Windows 8 ayarlar bölümünü kullanarak BIOS erişimizi sağlayabilirsiniz.

    Windows 8 kapatma menüsüne gelin ve Yeniden Başlat seçeneğine Shift tuşuna basılı olacak şekilde tıklayın.Karşınıza Bir Seçenek Belirleyin yazısı ile sorun giderme ekranı gelecektir.Ardından;

    • Sorun gider'e tıklayın.
    • Gelişmiş seçenekler'e tıklayın.
    • UEFI Donanım Yazılı Ayarları tıklayın.
    • Ardından Yeniden Başlat butonuna tıklayın.

    Bilgisayarınız yeniden başlayacak ve otomatik olarak BIOS'a girecektir.Bu aşamada hiçbir tuşa basmanıza gerek yok.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Shift ile yeniden başlattım ve sorun gider > gelişmiş seçenekler kısmına girdim ama Uefi Donanım Yazılı Ayarları adında bir başlık yok. 

      Sistem geri yükleme

      Sistem görüntüsü kurtarma

      Otomatik onarım

      Komut istemi

      Başlangıç ayarları 

      Bunlar mevcut. Başlangıç ayarlarını kullandım fakat bir etki etmedi. Ayrıca dediğiniz gibi F2 tuşu ile Bios'a giriyor fakat Fn ile beraber denesem de giremedim. F7 ve F12 tuşlarını da deneyeceğim. 

      drago drago (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • F2 ile biosa girdiğini söylemişsişsiniz? BIOS üzerinden açılış sıralamasını değiştirmek istiyorsanız, UEFI bios modunu kapatmanız gerekmekte.UEFI özelliğini kapatıp Legacy durumuna getirirseniz başlangıçta hangi diskin öncelikle okunacağını seçebilirsiniz. ismailsarp 8 yıl önce

      0

      Senin BIOS'a (UEFI setup'a) girmene falan gerek yok. Günümüzde zaten neredeyse bütün notebook'larda klavyede atanmış özel bir tuşla boot menüye ulaşılabilmekte. Bu tuşun senin PC'de hangisi olduğunu öğrenebilmek için notebook marka ve modeline göre araştırma yapmlısın. Notebook'unun UEFI yapılı ve sabit disk düzeninin GPT olduğu anlaşılıyor. Bu durumda şifre kırmak için oluşturacağın bootable belleği GPT bölüm düzenine göre hazırlamalısın (UEFI bilgisayarlar İçin MBR Bölüm Düzeni'de tercih edilebilir). Bu iş için Rufus (tıkla, indir) kullanılabilir.

      Yada ismailin dediği şekilde BIOS'tan (UEFI setup'tan) Legacy ayarlarına geçilerek UEFI iptal edilip eski şekliyle bootable sağlanır.

      temmuz temmuz (12505)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol