Windows 8′i Güvenli Mod'da nasıl başlatırız?

1

 Windows işletim sistemlerinde sadece F8 tuşunu kullanarak bilgisayarı güvenli modda başlatabiliyorduk. Windows 8'den itibaren ise bu konu ile ilgili farklı bir gelişme meydana gelmiştir. 

Windows 8 (ve 8.1)'i güvenli modda başlatmak için alt mesajda verilen yollar takip edilir.

temmuz temmuz (12505)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Windows 8/8.1'i Güvenli Mod'da başlatma:

    1- Öncelikle arama ekranına giriyoruz ve Gelişmiş kelimesini Ayarlar kategorisinde arıyoruz. Gelişmiş başlangıç seçenekleri seçeneğini buluyor ve tıklıyoruz.

    2- Açılan sayfada, sayfanın en altında Gelişmiş Başlangıç başlığı var. Altında bulunan Şimdi yeniden başlat ikonuna tıklıyoruz.

    3- Başlatma seçeneğini belirleyeceğiniz mavi bir ekran gelecek. Ortada bulunan ve ikonunda gereçler olan Sorun gider seçeneğine, oradan da Gelişmiş başlangıç seçeneğine tıklıyoruz.

    4- Son adımda hangi güvenli mod seçeneği ile başlatılması gerektiğini seçiyoruz. 4 tuşuyla Güvenli Mod’u, 5 tuşuyla Ağ desteği ile Güvenli Mod’u, 6 tuşuyla ilse Komut İstemi ile Güvenli Mod’u başlatıyoruz. İhtiyacımıza göre yapılması gerekenleri belirleyip gereken tuşa basıyoruz.

    Veya;

    Yeniden başlat seçeneğine tıklarken Shift tuşuna basıyoruz.  Çıkan menüden, Sorun çözme>Gelişmiş seçenekler>Başlangıç ayaları adımlarından Güvenli mod'u seçiyoruz.

     

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol