Windows 8 Net Sorunu

0

Herkesın Bayramı Mübarek Olsun öncelikle . 1 yıldır konsunun netini ortak kulllanmakdayız . hiçbir sorun olmuyordu . Gayet Sorun suz bir şekilde kullanıyordum . Fakat 2 hafta önce bilgisayara Windows 8 Format attım . Format atmayla bırlıkde Nette Sorunlar cıkmaya başladı . Net belli aralıklarla '20-10-15' Dk bir net gidiyor fakat 1 dk fazla sürmüyor . Kabloda sorun var diye kablo degiştik yine aynı sorun oldu . Galiba benım bılgısayarla alakalı . Bazı Kuzenlerım Falan Dns çakışıyor gibi bi tahmın sundular bana ama ne kadar doğru bilmiyorum . Kısacası Windows 8 de tahmını 20-30 Dk bir İnternet 1 dk kadar kısa süreline gidip geliyor . Online oyunlarda cok sıkıntı yaşıyorum . Yardım edebilecek varmı ?

rastingrook rastingrook (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Kablo falan değiştirdik dediğine göre desktop PC ve ethernetten bağlanmaktasın.

    Bence büyük ihtimalle ethernet sürücüsünün tam düzgün çalışmamasıyla alakalı bir problem ve uyumlu güncel bir sürücüyle problem çözülür (Anakart yazılımlarının yüklenmeside faydalı olacaktır).

    Eğer ethernet sürücüsünün (ve/veya bir bütün olarak anakart chipset sürücülerinin) yüklenmesiyle düzelme olmazsa o halde IP çakışması düşünülebilir. Bunun çözümüde problemli PC'ye ve eğer gerekirse yerel ağdaki bütün PC'lere farklı sabit IP'ler atayarak sağlanabilir; çakışma bu şekil ile önlenir.

    Başkada bir sebep olabileceğini pek düşünmüyorum. Belki son yüklenen işletim sistemi problemli ise, bundan kaynaklanması?!.. Buı son belirttiğim zayıf bir ihtimaldir.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol