Windows 8 Onarım Hatası!

0

Merhabalar..Pc mizde (Windows 8) onarım hatası alıyoruz..Bir şekilde pc nin içerisine ulaşıp formatladık,fakat netice aynı..Tekrar tekrar,onarım hatası alıyoruz.Burada bir arkadaşın nette gezerken bu konu hakkında paylaşımına ulaştık..Bu hatadan kurtulmanın yollarını yazmış,fakat en başta windows 8 kurulum cd si takın,şeklinde beyan etmiş.Lakin,bizim elimizde böyle bir cd mevcut değil.Pc yi aldığımız yer,bize bunun cd sinin olmadığını ve herşeyin pc nin kendi içerisinde bulunduğunu söylediler..Öylece çaresiz kalakaldık..Şimdi ne yapmamız gerekiyor.Lütfen bize bir yol gösteriniz..Bu illetten nasıl kurtuluruz ??? Şimdiden cevap için teşekkürler..

darkworld darkworld (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 8.1 yükleme diskini kurulu işletim sistemim üzerinden -DVD veya flash bellek olarak- yeniden oluşturabilirmiyim? (tıkla)

    PC Lisanslı işetim sistemi kurulu halde geldiğine göre ve satıcısı windows kurulum DVD'si vermediğine göre harddisk'in gizli bir bölümünde bir recovery kaydı olması gerekir. Büyük ihtimalle böyledir. PC Marka ve modeline göre bu bilgiyi web'de arayarak bulabilirsin. Yada teknik servisi telefonla arayıp bunu sorabilirsin; recovery için kullanman gereken tuş kombinasyonunu öğrenebilirsin.

    Yok eğer böyle bir recovery imkanı yok ve senin rescue disk oluşturarak bunu sağlaman gerekiyorsa buda benim üstte verdiğim link bunu yapabiliyor. Bir şekilde onu download edebilirsen?..

    Edit: 

    Recovery'yi kullanarak PC'yi fabrika ayarlarına döndüreceksin. Yani ilk aldığın gün haline dönecek; sıfır bir windows olacak.

    Recowery için hangi tuşu kullanmak gerektiğini öğrenmelisin. Marka ve modele göre değişmekle beraber bu tuş genellikle F tuşlarından biri oluyor (F10 gibi.. Başkada olabilir.).

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Arkadaşı ikna ettim..Anlaşılan o ki bu işi biz haledemeyeceğiz! Servisle bir telefon trafiği gerçekleştirdik..Yarın pc yi servise götürüyoruz.. Konu kapanmıştır.. darkworld 9 yıl önce
    • Hastayı görmeden teşhis koymak gerçekten çok zor yusufbozar 9 yıl önce
    • Denemediğim yol kalmadı..10 yılı aşkın süredir pc kullanıyorum,en baş edilemez virüsleri,uzantıları vs hataları gördüm ve hep kendim hallettim,ama böyle birşey görmedim!! Servisi bir baksın bakalım,neymiş bu illet hata çok merak ediyorum..Vakitlerini ayırıp cevap veren herkese çok teşekkürler.. darkworld 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol