Windows açılırken siyah ekran hatası alıyorum, nasıl çözülür?

0

Öncelikle Selamün aleyküm arkadaşlar ayrıtılı olacak biraz ama benim sorum sorunum şöyle.

Bundan önce 8.1 kullanıyordm şimdi windows 10 yükledim bu sıkıntı yüzünden ama hala aynı.

Windows logosundan sonra açılırken siyah ekrana düşüyor. Yaklaşık bir iki dakika kalıyor siyah ekranda. bu hatayı tekrar başlat dediğimde veriyor. kapatıp açtığım zaman direk açıyor windos 8.1 de iken her iki seçenekte de siyah ekran veriyordu. donanımsal olabilirmi acaba garantisi varken göndereyim. konu ile alakası varmı bilmiyorum ama bilgisayar uykuya geçtiğinde de açılmıyor. illa ya uzun basıp kaptıyorum tekrar açıyorum yada bataryayı söküp öyle açıyorum.

uzun oldu biraz hakkınızı helal edin. 

huseyinacar huseyinacar (3)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Başka konu altındaki bir mesajda verilen linkte paylaşılan araç ile (programla) flash bellek oluşturarak Windows 10 download'ı yaptıysan onu sistem tamiri için kullanabilirsin (Bilgisayarındaki Windows 10 ile aynı sürüm olmalı). Fakat Windows 10 işletim sisteminde tamirat için Windows yüklü herhangi bir bootable medyaya ihtiyaç yok. Bu imkanların hepsi zaten PC'de yüklü Windows 10'un kendisinde var. Hatta bir Windows 10 DVD'si veya bootable flash belleği olmadan işletim sistemi tamamen sıfırlanıp yenilenebiliyor. Fabrika ayarları gibi.. Ama senin problemin yazılımsal/işletim sistemiyle alakalı olmayabilirde. Zira Windows 8.1 ilede benzer problemler yaşadığını belirtmişsin. BIOS ayaylarıyla ilgili olabilir. Veya belki donanım problemidir (sistemdeki RAM'lerle ilgili gibi). Önce bir default BIOS yap istersen (Önce F9 ve enter, sonra F10 ve enter). Daha sonra eğer çözüm olmazsa RAM'i/RAM'leri kontrol edersin (Birden fazlaysa tek tek denemek ve slot değiştirmek gibi.). Yine çözüm olmazsa o zaman işletim sistemi tamiratını düşünürsün. Bunun içinde hiç flash bellek falan kullanmadan doğrudan sistem içerisinden çözüm için uğraşırsın ve en son şans olarak sistemi sıfırlarsın. Herşey rasyonel bir sırayla yapılmalı.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      yok temmuz bey yok olmadı ne yaptıysak olmadı format sıfırlama garanti hepsini denedim olmadı garanti de anakart ve hart disk değiştirmişler ama hala aynı normal aaçınca problem yok düzgün açılıyor ama tekrar başlatta logo dan sonra siyah ekranda kalıyo 1.2 dakika üstelik sistem daha geç toparlıyor kendini. Ne yapacağımı şaşırdım valla

      huseyinacar huseyinacar (3)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol