Windows bildirim gelince diğer sesler kısılıyor ve yavaş yavaş artıyor

0

Merhabalar. Arkadaşlarla oyun oynarken discorddan birinin konuşmasıyla oyunun sesi kısılıyor konuşanın sesi daha yüksek çıkıyor ve oyunun sesi yavaş yavaş eski ses yüksekliğine geliyor. Bu sorun whatsapp web açıkken de oluyor bildirim geldiği zaman video vb. sesi azalıyor bildirim çok yüksek çıkıyor.

Ayrıca bu ayar kapalı

xazxaz10 xazxaz10 (55)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows bir uygulama ile iletişim kurulduğunda onun sesini daha iyi duymanız için bunu otomatik olarak ayarlamaya çalışıyor. Şuanda siz Windows tarafından sunulan ayarı kapatmış olabilirsiniz. Ancak bu ayar sadece Windows tabanlı değil Discord tabanlı bir mekanizma ile de ayarlanabilir.

    İnternette biraz araştırdığımda Discord üzerinde bu şekilde bir ayar mekanizması varmış aşağıdaki adımları yaparsanız muhtemelen sorununuz çözülecektir.

    • Discord uygulamasını açın ve Ayarlar bölümüne gelin.
    • Sol taraftaki Ses ve Görüntü seçeneklerine gelin.Sağ taraftaki ayarları incelediğiniz biraz aşağıda "KISMA" diye bir seçenek göreceksiniz. Ekranda "Konuşurken diğer uygulamaların sesini bu kadar kıs" şeklinde bir ibare var. Bu ayarı kendinize göre özelleştirdiğinizde sorununuzun düzelmiş olması gerekiyor.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    3 yıl önce cevaplandı

    • O ayar sıfırda şuan xazxaz10 3 yıl önce
    • Discord dışında kullandığını farklı bir uygulama nedeniyle bunu yaşıyor olabilirsiniz. Normalde yapılması gereken ayarları yapıldığı halde bu olmuyorsa mutlaka farklı bir nedeni vardır. Discord dışında kullandığınız iletişim uygulaması varsa onunda ayarlarında mevcut bir seçenek olup olmadığını kontrol edin. ismailsarp 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol