Windows Could not update computer's boot configuration. Installation can not proceed

1

Windows 10 yüklü laptopumda bilmediğim bir problem oluştu ve açılişta sürekli bios'u ya da Repair sayfasini açmaya başladı. Bundan dolayi ben de Usb diske attığım recovery image ile Format atayim dedim her şey sona kadar iyi gitti fakat Finishing bölümünde sürekli Windows Could not update computer's boot configuration. Installation can not proceed. hatasini vermeye basladi bir kac çözüm yolu denedim fakat hata devam etti.

Asus Laptop Win 10 i5-5200U

sunguf sunguf (8)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Windows Could not update computer's boot configuration hatasının çözümü için ilk olarak  BIOS'da secure boot seçeneğini disable konuma getirmelisin. Ayrıca Boot Mode seçeneğini UEFI boot seçeneğinden CSM Boot modun almalısın. Önce bunları dene eğer bunlar işe yaramazsa başka önerilerim de olacak.

    Ayrıca Windows kurulumu sırasında disk bölümleme ekranında tüm disk bölümlerini silmen ve yeniden açmanda fayda sağlayabilir.

     

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Launch Csm Enabled konumunda fakat Secure Boot'u disable yapamiyorum (öyle bir seçenek yok ne yazik ki)  yalnizca Secure Boot Menu disable yapilabiliyor.

      sunguf sunguf (8)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol