Windows Defender Güvenlik Duvarı bu uygulamanın bazı özelliklerini engelledi

0

Windows 10 durduk yere aşağıdaki bilgileri içeren bir pencere açtı:Windows Defender Güvenlik Duvarı bu uygulamanın bazı özelliklerini engelledi

Windows Defender Güvenlik Duvarı tüm ve ortak ağlarda Google Chrome öğesinin bazı özelliklerini engelledi Ad: Google Chrome Yayımcı: Google Inc. Yol: C:\Program  Files\google\Chrome\Application\Chrome.exe

Google Chrome öğesinin bu ağlarda iletişim kurmasına izin ver:
Evimdeki veya işyerimdeki ağ gibi özel ağlar
Havaalanları ve kafetaryalar gibi ortak ağlar  

İzin ver  ve iptal butonları var. Bu ne anlama geliyor?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Windows Defender, Windows 10 işletim sisteminde yerleşik bulunan bir antivirüs ve güvenlik duvarı çözümüdür. Windows Defender sizi virüslere ve şüpheli işlemlere karşı korur. İşletim sisteminin yani Windows 10'un zarar görmesini engellemeye çalışır.

    Windows Defender Güvenlik Duvarı bu uygulamanın bazı özelliklerini engelledi uyarısı alıyorsanız ve Yayımcı: Google Inc. Yol: C:\Program  Files\google\Chrome\Application\Chrome.exe gibi güvenilir görünen bilindik bir uygulamaysa buna izin vermelisiniz.

    Bu uyarı Google Chrome güncelleme indirmek veya güncelleme kontrol etmek istediğinden dolayı alınmış bir uyarıdır.

    Windows Defender Güvenlik duvarı uyarısında eğer şüpheli bir exe, şüpheli bir dosya işlem yapmış görünüyorsa buna izin vermemeli. En azından onayı bekletmekli ve işlem yapan dosyayı virüs taramasından geçirmelisiniz.

    Dosya Virüs taraması için Virüs Tarama adresini kullanabilirsiniz.

    Windows Defender Güvenlik Duvarı bu uygulamanın bazı özelliklerini engelledi uyarısı bir uygulama şüpheli şekilde internete erişmek istediğinde alınır. Burada olağan dışı bir durum var demektir. Fakat bazen Windows Defender gereksiz yere bu uyarıyı çıkarır ve kullanıcıyı şüpheye düşürür. Yukarıda dediğim gibi o an internete erişmek isteyen uygulamanın adı ve güvenilirliği önemlidir. Eğer bilindik bir programsa ve siz üzerinde işlem yapıyorsanız (örneğin güncelleme yüklüyorsunuz) o zaman buna izin verebilirsiniz.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol