Windows defender virüs uyarısı verdi, virüs kaldırılmış mıdır?

0

arkadaşlar merhaba windows defender uyarı verdi bu zararlı yazılım diye tıkladım kaldırılıyor dedi kaldırmışmıdır?

toprak34 toprak34 (2026)
7 yıl önce sordu

  • işlem başarılı da dedi toprak34 7 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

windows defender hiç zararsız bir programı virüs olarak algılayabilir siz yinede bir tarama yaptırın

bilgisayarınızı tarama yaptırın 

Malwarebytes Anti-Malware 2.2.1.1043 istenmeyen yazılımlar virüsler için burdan ndirin
Hitman pro tarayıcı toolbar ve virüsler için burdan indirin

AdwCleaner 6.030 tarayıcı korsanı eklentiler için

candan candan (4301)
7 yıl önce cevaplandı

  • Windows Defender bir real time (gerçek zamanlı sistem koruması yapan) antivirüs programıdır, diğerleri ise istenmeyen ve zararlı yazılımlara karşı programlardır. Elma ile armut gibiler; karıştırılmamalılar. Birinin yerine diğerleri tavsiye edilemezler. Ama Windows Defender yerine bir antivirüs programı tavsiyesinde bulunabilinirdi, o olabilirdi. Buna tercih meselesi gözü ile bakılabilirdi. Bu bilgilendirmeleri yanlış bilgilenmeri düzeltmek için yapıyorum. Herhalde anlaşılacaktır temmuz 7 yıl önce

0

İçin rahat olsun, "İşlem başarılı" dediğine göre kaldırıldı.

Ayrıca ben alakalı hususta @candan görüşüne katılmıyorum. Eğer PC'yi çok profesyonel amaçlarla kullanmıyorsan ve internette fazla yaramazlıklar (rizikolu işler ve gezintiler yapmıyorsan) Windows Defender yeterli korumayı sağlayabilir. Yani bu muhtevası ile güvenebilirsin.

Ve zaten @candan tavsiyesindeki programlar birer antivirüs programı olmayıp farklı muhtevalı programlardır. Yine sistem güvenliği ile alakalılar ama virüslere ve uzak saldırılara karşı sistem koruması yapmazlar, yapamazlar. Bunlar sadece istenmeyen ve virüs harici diğer zararlı yazılımlara karşı kullanılabilecek programlar olmaktadırlar.

Windows Defender ile birlikte PC'de alttaki zararlı yazılımları tarama ve kaldırma programlarınıda bulundurmak oldukça faydalı olur. Zira antivirüs programları ile virüs harici diğer zararlı yazılımları kaldırma programlarının fonksiyonları farklıdır; biri diğerinin yaptığını yapamayabilir.

Zararlı yazılımlara karşı programlar sistemde antivirüs yazılımlarıyla birlikte kullanılabilirler ve sistem güvenliğinde bir eksiği tamamlarlar; sistem korumasına katkı sağlarlar.

Alttaki programları Windows Defender ile birlikte sisteminde bulundurmanı, bunların veri tabanlarını sürekli güncel halde tutmanı ve sistemde şüpheli hallerde veya belirli aralıklarla her ihtimale karşı taramalar yapmalısın. Bende bunları Windows Defender ile birlikte bulunduruyorum ve aynen sana tavsiye ettiğim şekilde kullanıyorum. Gayette memnunum: 

Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

Junkware Removal Tool nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

Adwcleaner nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

Not: Sistem hack'lenmesi tamamen farklı bir konudur. Sisteme herhangi bir virüs bulaşması mutlaka sistem hack'lenmesine yol açmaz. Başlığı değiştir istersen. "Virüs kaldırılmışmıdır?" gibi mesela.. :)

 

temmuz temmuz (12505)
7 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol